Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΙΝΤΕΟ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η "9η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου" στο Κρανίδι

ΒΙΝΤΕΟ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η “9η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου” στο Κρανίδι

Πραγματοποιήθηκαν τριήμερες εκδηλώσεις (26, 27 & 28 Νοεμβρίου) στο Κρανίδι του Δήμου Ερμιονίδας στα πλαίσια της “9ης Γιορτής Ελιάς και Ελαιολάδου”

Παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο με τοποθετήσεις του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, του περιφερειακού συμβούλου, κ. Τάσου Γανώση, του επικεφαλής της “Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας”, κ. Τάσου Λάμπρου και του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργου Γαβρήλου.

Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονταν στο τριήμερο της Γιορτής Ελιάς & Ελαιολάδου.

– Την Παρασκευή 26/11, μαθητές τμημάτων των δύο Δημοτικών Σχολείων του Κρανιδίου επισκέφθηκαν ελαιοτριβεία. Σκοπός είναι να παρακολουθήσουν τα παιδιά από κοντά την διαδικασία, από την στιγμή που φθάνουν οι ελιές στο λιοτρίβι μέχρι να παραχθεί το λάδι.

Το Σάββατο νωρίς το απόγευμα, «Αναζητώντας την χρυσή ελιά στο Κρανίδι» οι μικροί φίλοι που συμμετέχουν, ανακαλύπτουν τις γειτονιές της πόλης μας, μαθαίνουν πως καλλιεργείται η ελιά, πως οι κάτοικοι χρησιμοποιούν και αποθηκεύουν το λάδι και τις ελιές.

Το Σάββατο στις 18.30, η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, πραγματοποίησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Μπήκαν οι κλέφτες στο χορό να ρίξουν το λιθάρι», στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Συμμετέχει ο Παναγιώτης Λάλεζας με την ορχήστρα του.

Την Κυριακή 28/11, στην πλατεία Κύπρου, στις 10.30 πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Έκθεσης προϊόντων, γεύσεων και καλλιτεχνημάτων με θέμα την ελιά και το ελαιόλαδο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ