Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑAνακοίνωση του ΓΑΣΝαυπλίου-Πολυνίκη για την αναβολή αγώνα λόγω κρουσμάτων στην ομάδα

Aνακοίνωση του ΓΑΣΝαυπλίου-Πολυνίκη για την αναβολή αγώνα λόγω κρουσμάτων στην ομάδα

Με σκοπό την προστασία των αθλητών μας, αλλά και των αθλητών, παραγόντων και φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας, η ανδρική ομάδα του συλλόγου μας, δεν ταξίδεψε σήμερα Κυριακή 28/11 για τον προγραμματισμένο αγώνα της με την ομάδα της Ν. Ιωνίας.

Το ιστορικό της απόφασης έχει ως εξής:
Tην Τρίτη 23/11, αθλητής της ομάδας μας, μας ενημέρωσε ότι βρέθηκε θετικός ύστερα από μοριακό τεστ που έκανε, λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού του. Η βραδινή προπόνηση της ομάδας ακυρώθηκε, και την Τετάρτη το πρωί ακολουθήθηκε η απαραίτητη διαδικασία, κάνοντας όλοι, αθλητές, προπονητής, συνοδοί, rapid test. Βρέθηκαν άλλα 2 θετικά κρούσματα και επιπλέον 3 ακόμα αθλητές, μας ενημέρωσαν για συμπτώματα γρίπης, πάρα ταύτα τα rapid test τους ήταν αρνητικά.
Ενημερώσαμε την Τετάρτη 24/11 την Ομοσπονδία μας αλλά και το σύλλογο της Ν. Ιωνίας, ότι θα ζητήσουμε αναβολή του αγώνα. Προς τιμήν της η Ν. Ιωνία, και την ευχαριστούμε δημοσίως γι’αυτό, για να προστατεύσει τους αθλητές, παράγοντες και φιλάθλους της, αλλά και τους δικούς μας αθλητές, ζήτησε κι αυτή με τη σειρά της επισήμως την αναβολή του αγώνα.
Η ομάδα μας ανέστειλε για όλη την εβδομάδα, όλες τις προπονήσεις της σε όλα της τα τμήματα, ανδρών, γυναικών, υποδομές, μέχρι να γίνουν και τα τεστ της 7ης ημέρας, μιας και είμαστε μια μικρή πόλη, και υπάρχει συχνή επαφή όλων μεταξύ μας. Χθες 27/11, Σάββατο βράδυ, ενημερωθήκαμε εγγράφως από την Ομοσπονδία, ότι δεν γίνεται δεκτό το αίτημά μας για αναβολή, καθώς θα πρέπει να υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα για να γίνει αποδεκτό το αίτημα της αναβολής.
Με αίσθημα ευθύνης, αποφασίσαμε για τους παραπάνω σύνθετους και ιδιαίτερους λόγους, να μην ταξιδέψουμε για τη Ν. Ιωνία.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, όπως και όλες οι ομοσπονδίες, ακολουθούν τις οδηγίες της ΓΓΑ.
Αντιλαμβανόμαστε επίσης, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν συνεχείς αναβολές, για την ομαλή λειτουργία και αξιοπιστία του πρωταθλήματος.
Δυστυχώς στο παρελθόν, αλλά και στο πολύ κοντινό μέλλον, έχουν υπάρξει αναβολές για πολύ ασήμαντους λόγους. Ας είναι…Τη σημερινή μας υπευθυνότητα θα την πληρώσουμε στο βωμό της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, με μείον ένα βαθμό και τη στέρηση από την ομάδα μας, να παίξει ένα ακόμα παιχνίδι και να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί.
Όσον αφορά τον COVID, τελικά μάλλον το γράμμα του νόμου είναι πιο δυνατό από την πιθανότητα διασποράς, σε άλλη πόλη και άλλο νομό…
Είπαμε, πάνω από όλα, η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!
Με τιμή,
ΔΣ ΓΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΟΛΥΝΙΚΗ
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ