Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΒΙΝΤΕΟ: INTER διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή - Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών...

ΒΙΝΤΕΟ: INTER διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή – Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στους INTER διαλόγους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που οργανώνει το Μεταπτυχιακό Τμήμα Σπουδών με την Ομότιμη Καθηγήτρια, Άλκηστις Κοντογιάννη, συνεργάζονται έλληνες και ξένοι που έχουν ασχοληθεί με την εκπαίδευση στις φυλακές και κυρίως έχουν χρησιμοποιήσει νέους τρόπους και μεθοδολογίες.

Η κα. Κοντογιάννη μιλά στην κάμερα του argonafplia.gr για την στόχευση και το πρόγραμμα του συμποσίου

Σε σχετική ενημέρωση από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναφέρεται:

Συναντιόμαστε διαδικτυακά  στις 22 Νοεμβρίου, στις 18.00΄ και μετά θα ακολουθήσουν άλλες 5 πέντε διαδικτυακές συναντήσεις, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, επιστήμονες, παιδαγωγοί, καλλιτέχνες και μεταπτυχιακοί φοιτητές προκειμένου να ανταλλάξουμε – do ut des- τις εμπειρίες και γνώσεις μας που δώσαμε και πήραμε με δημιουργικότητα εντός των φυλακών. Η έντονη αυτή εμπειρία μας που συνδέεται με θρυμματισμένες προσωπικότητες εγκλείστων που ζουν την πολυδιάστατη προσωπική ωδύνη εντός ενός ιδρύματος που τους κρατάει σε αποκλεισμό από τα σημαίνοντα τους πρόσωπα και τον κοινωνικό περίγυρο, επιφέρει σε εμάς πολλές συναισθηματικές, προσωπικές, κοινωνικές δονήσεις. Είναι επόμενο να εγείρονται ερωτήματα  για  την εκπαίδευση εντός των φυλακών όπως, αν η εκπαίδευση είναι δικαίωμα, ποιο είδος εκπαίδευσης εντός των φυλακών συντελεί στην καλύτερη διαβίωση των εγκλείστων ώστε να επιτευχθεί το ευ ζην, να μειωθεί η επιθετικότητα, να αναβαθμιστεί η επικοινωνία μεταξύ τους και με την οικογένειά τους. Επίσης επικεντρωνόμαστε σε άλλα σημαντικά εξίσου ερωτήματα όπως,  αν η εκπαίδευση μπορεί να λειτουργήσει ενάντια στην ιδρυματοποίηση, να συντελέσει στην άρση των πόνων του εγκλεισμού, στην διαχείριση ή αποχρωματοποίηση του στίγματος, να βελτιώσει το αυτοσυναίσθημα κάθε έγκλειστου μέσω απόκτησης δεξιοτήτων, τεχνικών και γνώσεων  και τέλος να αναδειχθεί σημαντική στη μετάβαση του έγκλειστου, από τη φυλακή στην ομαλή επανένταξή του στην κοινωνία, από την αναίρεση του στίγματος στην επαγγελματική του αποκατάσταση και στη μη υποτροπή.

Θα έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε αυτές τις νέες θέσεις και το έργο πολλών που με τον δικό τους τρόπο προάγουν το κοινωνικό μας γίγνεσθαι και το ευ ζην ευπαθών ομάδων.

Θα είναι σημαντικό αν το ενδιαφέρον σας  σηματοδοτήσει το Συνέδριό μας και εσείς μαζί μας,  με εγρήγορση, ενισχύσετε απαραίτητες μορφές εκπαίδευσης που βελτιώνουν τους έγκλειστους, εμάς και την κοινωνία μας.

Εκτός από τους καλεσμένους μας για εισήγηση μπορούν όσοι επιθυμούν να είναι κοινωνοί σε κάθε συνάντηση στη σελίδα μας στο facebook και να γράφουν τις ερωτήσεις τους, στις οποίες θα προσπαθήσουν οι εισηγητές να απαντήσουν. Ανατρέξτε τις τελευταίες μέρες στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού μας, άλλωστε θα σας ενημερώνουμε και εμείς με το κατάλληλο link Για να παρακολουθήσετε live τις παρουσιάσεις  του Συμποσίου  μας  συνδεθείτε με τη σελίδας μας στο Facebook  

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ