Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΧωρίς Τέλη Κυκλοφορίας, τελωνείο και Φόρο Πολυτελείας τα συγκεκριμένα IX

Χωρίς Τέλη Κυκλοφορίας, τελωνείο και Φόρο Πολυτελείας τα συγκεκριμένα IX

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι η συζήτηση στο πλαίσιο του «Fit for 55» έχει αρκετά πισωγυρίσματα, καθώς στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα πράγματα καμία φορά κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Τόνισε όμως, αναφερόμενος και στο πολύ φιλόδοξο σχέδιο απολιγνητοποίησης, ότι η χώρα μας δεν είναι πλέον ουραγός, αλλά πρωτοπόρα στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

«Είμαστε leaders στον τομέα της ‘‘πράσινης μετάβασης’’. Είμαστε μπροστά από τα γεγονότα και η Ελλάδα, αυτήν τη στιγμή, πρωταγωνιστεί στη συζήτηση με συγκεκριμένες προτάσεις», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών  υπογράμμισε ότι ο στόλος των επιβατικών οχημάτων, αλλά και των ΙΧ, στην Ελλάδα είναι πεπαλαιωμένος, για αυτό και υλοποιείται τόσο η ανανέωση του, όσο και η ανάπτυξη δικτύων υποδομών για ηλεκτρική φόρτιση. Στόχος, τόνισε, είναι να γίνει η ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη σε όλους, ενώ παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί ευρύτερα μέτρα πολιτικής για τις ΑΠΕ στις μεταφορές, όπως ορίζουν άλλωστε και οι ευρωπαϊκές οδηγίες.

Υπενθύμισε επίσης ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, ταξινόμησης και φόρου πολυτελείας. Σημείωσε δε ότι έχει βγει στον «αέρα» το πρώτο μέρος του μεγάλου διαγωνισμού για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, με οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων πάνω από 300 ηλεκτροκίνητα.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε μάλιστα ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει σταθμούς φόρτισης ανά 100 χλμ. «Και αυτό το πετύχαμε, διότι συνεργαστήκαμε αρμονικά με τον ιδιωτικό τομέα και σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους, έχουμε σε όλους τους σταθμούς σημεία φόρτισης, ώστε να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί άφοβα το εθνικό οδικό δίκτυο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όλες τις απαιτούμενες υποδομές για εναλλακτικά καύσιμα, αναθεωρώντας το θεσμικό πλαίσιο.

Μπορώ να φορτίσω το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητό μου ενώ βρέχει;

πηγη newsauto.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ