Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνάντηση του Προέδρου ΤΟΕΒ Ασίνης Δρεπάνου στην γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων &Υποδομών

Συνάντηση του Προέδρου ΤΟΕΒ Ασίνης Δρεπάνου στην γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων &Υποδομών

Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Παπαγιαννίδης συναντήθηκε στα γραφεία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ ΑΣΙΝΗΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ κ Αθανάσιο ΛΙΑΛΙΆΤΣΗ ΒΑΣΊΛΗ, συνοδευόμενο από τους Θανάσης Παπαδριανός και κ Χρήστο Χριστόπουλο.

Υποδέχθηκα στα γραφεία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ ΑΣΙΝΗΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ κ Αθανάσιο ΛΙΑΛΙΆΤΣΗ ΒΑΣΊΛΗ, συνοδευόμενο από τους Θανάσης Παπαδριανός και κ Χρήστο Χριστόπουλο.

Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε για θέματα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ με το συνεργάτες μας, συζητήσαμε για την πορεία υλοποίησης των αγροτικών υποδομών του ΤΟΕΒ ΑΣΙΝΗΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ.

Συζητήθηκε το επιτακτικό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές καλλιέργειες της Αργολίδας, όπως δενδρώδεις καλλιέργειες πορτοκάλια μανταρίνια, ρόδια αμπέλια, κηπευτικά και η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και τυροκομίας .

ΘΕΜΑ της σύσκεψης ήταν η ένταξη νέων δημοσίων έργων αγροτικών υποδομών  € ώστε να μπορέσει να προγραμματισθεί η έναρξη της υλοποίησης τους με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου και χρηματοδότηση από το Μεσοπρόθεσμο ΠΑΑ 2021-2022.

Η Αργολίδα είναι ένα από τα μεσαία σε υδατικό δυναμικό διαμέρισμα της χώρας, που ταυτόχρονα είναι τυχερό,  αφού έχουν υλοποιηθεί και προγραμματίζονται μία σειρά μεγάλων έργων, για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα σε σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα. Η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι  γεωργικές περιοχές είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Πρωθυπουργού και του ΥΠΑΑΤ.

Συζητήσαμε για ένα σχέδιο δράσης για το ΤΟΕΒ ΑΣΙΝΗΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ με συγκεκριμένα έργα και κυρίως για το νέα δημόσια έργα Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά. Επίσης μεσαία έως 2,2 εκατ. € εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν αγωγούς μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές και συνοδά καινοτόμα έργα του ΠΑΑ 2023 -2027.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος  Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και μετριασμού των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, εντός των χρονικών περιορισμών του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με άμεσης προτεραιότητας δημόσια έργα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ