Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΑΣΤΕΙΑ-ΧΡΗΣΙΜΑ-ΠΑΡΑΞΕΝΑΑυτές είναι οι τροφές που αποτελούν τα Τέλεια Καθαριστικά για το Σπίτι

Αυτές είναι οι τροφές που αποτελούν τα Τέλεια Καθαριστικά για το Σπίτι

Την επόμενη φορά που θα θέλετε να αγοράσετε καθαριστικά για το σπίτι σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε μια βόλτα από… το μανάβικο της γειτονιάς!

Αν αναρωτιέστε γιατί σας προτείνουμε κάτι τέτοιο, τότε θα σας αποκαλύψουμε πως κάποιες τροφές, κυρίως λαχανικά και φρούτα, αποτελούν εξαιρετικά καθαριστικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αντί των βιομηχανικών καθαριστικών.

Λεμόνι Για όσους δεν το ξέρουν, τα λεμόνια έχουν εξαιρετικές αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μπορούν να εξαφανίσουν ακόμα και τα πιο δύσκολα μικρόβια και να απομακρύνουν λεκέδες από τσάι, μουστάρδα και γρασίδι. Μια καλή χρήση των λεμονιών είναι ο φούρνος μικροκυμάτων: τοποθετείστε ένα μπολ με ένα κομμένο λεμόνι μέσα. Αφήστε το να ζεσταθεί μέχρι τα τζάμια του φούρνου να θολώσουν και αφήστε το να κάτσει 15 λεπτά. Ο φούρνος σας θα καθαρίσει στο πι και φι.

Μαγειρική σόδα Εδώ και πολλά χρόνια, η μαγειρική σόδα θεωρείται από τα πιο αποτελεσματικά καθαριστικά. Είναι ιδανική για να απομακρύνει άσχημες μυρωδιές και λεκέδες. Έχει επίσης λειαντικές ιδιότητες. Με 1 φλ. βραστό νερό και 2 κ.γ. μαγειρική σόδα μπορείτε να φτιάξετε μια θαυμάσια πάστα για να γυαλίσετε τα κοσμήματά σας. Επίσης μπορείτε να βάλετε σόδα σε μία γυάλα και να την έχετε ανοιχτή στο ψυγείο σας για να ξεφορτωθείτε οποιαδήποτε άσχημη μυρωδιά.

 Ξίδι Οι συστάσεις είναι περιττές. Το ξίδι λειτουργεί ως καθαριστικό από την αρχαία Αίγυπτο όπου το χρησιμοποιούσαν για να σκοτώνουν τα μικρόβια και τα βακτήρια. Η όξινη φύση του το κάνει το ιδανικό καθαριστικό για το σπίτι σας. Φτιάξτε ένα διάλυμα με νερό και ξίδι και καθαρίστε τις επιφάνειες της κουζίνας σας, τα σκεύη σας ή απομακρύνετε τα άλατα από τον βραστήρα σας.

Αλάτι Το αλάτι στην στερεή μορφή του είναι ένα πολύ καλό αποξεστικό προϊόν. Χρησιμοποιήστε το για δουλειές που απαιτούν τρίψιμο, όπως για παράδειγμα για να καθαρίσετε τα τηγάνια σας. Στην περίπτωση που το ανακατέψετε με νερό, αλλάζει η σύστασή του και με το διάλυμα μπορείτε να καθαρίσετε λεκέδες από πρωτεΐνες. Θα αφαιρέσει άψογα λεκέδες από αίμα στα ρούχα και όλους τους λεκέδες στα χαλιά σας.

Γκρέιπφρουτ Βαρεθήκατε να χρησιμοποιείτε όλα τα ακριβά καθαριστικά και να μην καθαρίζει ο φούρνος σας; Φτιάξτε μια πάστα από γκρέιπφρουτ και τρίψτε τον φούρνο σας για να απομακρύνετε άπαντες τους λεκέδες. Ακόμα καλύτερα, αναμείξτε το με αλάτι για να δημιουργήσετε ένα αυτοσχέδιο πανίσχυρο καθαριστικό.

 Φλούδες Μπανάνας Αν θέλετε τα ασημικά σας να είναι πιο γυαλιστερά από ποτέ, ιδού η λύση: χρησιμοποιήστε φλούδες μπανάνας. Ξεφλουδίστε την μπανάνα και με το εσωτερικό της μέρος τρίψτε τα ασημικά σας. Θα τα δείτε πιο λαμπερά από ποτέ!

http://spirossoulis.com/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ