Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Ενημερωτικές πινακίδες τοποθέτησαν οι Φίλοι του υγροβιότοπου στη διαδρομή Αρβανιτιά-Καραθώνα

ΒΙΝΤΕΟ: Ενημερωτικές πινακίδες τοποθέτησαν οι Φίλοι του υγροβιότοπου στη διαδρομή Αρβανιτιά-Καραθώνα

Οι  Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου Ν Κίου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας έφτιαξαν πινακίδες στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν στην διαδρομή Αρβανιτιάς Καραθώνας (δύο στην Αρβανιτιά και δύο στην Καραθώνα) για την ενημέρωση των πολιτών  για το σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής Παλαμήδι – Ακροναυπλίας.

Ο Μπάμπης Αντωνιάδης εκ των φίλων του υγροβιότοπου μιλά στην κάμερα του argonafplia.gr για την πρωτοβουλία

Η χλωρίδα της Ακροναυπλίας και του Παλαμηδίου περιλαμβάνει ορισμένα σπάνια, απειλούμενα και ενδημικά φυτά. Ο βραχώδης λόφος αποτελεί βιότοπο ενδημικών φυτών όπως τα, Stachys swainsonii subsp. Argolica, Campanula andrewsii subsp. Andrewsii, Petrorhagia armerioides var. Armerioides, Daphne jasminea, Stachys chrysantha κ.λπ.  Σημαντική σπονδυλωτή πανίδα (εξαιρουμένων των πτηνών) καταγράφεται επίσης στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ειδών στο Παράρτημα ΙΙ της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, όπως τα Algyroides moreoticus και Podacris peloponnesiacus. Επίσης στην  πανίδα της περιοχής πρέπει να γίνει αναφορά σε μεγάλη ποικιλία πουλιών που φωλιάζουν στην περιοχή.

Αρμόδιος για τη διατήρηση και διαχείριση της περιοχής  του Δικτύου Natura 2000, Παλαμήδι Ακροναυπλία είναι ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (ΦΔ ΠΜΜΜ).

Για την κατασκευή και την τοποθέτηση συνέβαλαν με χρήματα οι Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου Ν Κίου με τη βοήθεια και την χορηγία φίλων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ