Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιαδικτυακές συνεδρίες: «Inter dialogues, Η εκπαίδευση στις φυλακές. Do ut des» από...

Διαδικτυακές συνεδρίες: «Inter dialogues, Η εκπαίδευση στις φυλακές. Do ut des» από το Μεταπτυχιακό Τμήμα Σπουδών

Συναντιόμαστε διαδικτυακά στις 22 Νοεμβρίου, στις 18.00΄ και μετά θα ακολουθήσουν άλλες 5 πέντε διαδικτυακές συναντήσεις, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, επιστήμονες, παιδαγωγοί, καλλιτέχνες και μεταπτυχιακοί φοιτητές προκειμένου να ανταλλάξουμε – do ut des- τις εμπειρίες και γνώσεις μας που δώσαμε και πήραμε με δημιουργικότητα εντός των φυλακών.

 Η έντονη αυτή εμπειρία μας που συνδέεται με θρυμματισμένες προσωπικότητες εγκλείστων που ζουν την πολυδιάστατη προσωπική ωδύνη εντός ενός ιδρύματος που τους κρατάει σε αποκλεισμό από τα σημαίνοντα τους πρόσωπα και τον κοινωνικό περίγυρο, επιφέρει σε εμάς πολλές συναισθηματικές, προσωπικές, κοινωνικές δονήσεις. 

Είναι επόμενο να εγείρονται ερωτήματα για την εκπαίδευση εντός των φυλακών όπως, αν η εκπαίδευση είναι δικαίωμα, ποιο είδος εκπαίδευσης εντός των φυλακών συντελεί στην καλύτερη διαβίωση των εγκλείστων ώστε να επιτευχθεί το ευ ζην, να μειωθεί η επιθετικότητα, να αναβαθμιστεί η επικοινωνία μεταξύ τους και με την οικογένειά τους. 

Επίσης επικεντρωνόμαστε σε άλλα σημαντικά εξίσου ερωτήματα όπως, αν η εκπαίδευση μπορεί να λειτουργήσει ενάντια στην ιδρυματοποίηση, να συντελέσει στην άρση των πόνων του εγκλεισμού, στην διαχείριση ή αποχρωματοποίηση του στίγματος, να βελτιώσει το αυτοσυναίσθημα κάθε έγκλειστου μέσω απόκτησης δεξιοτήτων, τεχνικών και γνώσεων και τέλος να αναδειχθεί σημαντική στη μετάβαση του έγκλειστου, από τη φυλακή στην ομαλή επανένταξή του στην κοινωνία, από την αναίρεση του στίγματος στην επαγγελματική του αποκατάσταση και στη μη υποτροπή.

Στους INTER διαλόγους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που οργανώνει το Μεταπτυχιακό Τμήμα Σπουδών με την Ομότιμη Καθηγήτρια, Άλκηστις Κοντογιάννη, συνεργάζονται έλληνες και ξένοι που έχουν ασχοληθεί με την εκπαίδευση στις φυλακές και κυρίως έχουν χρησιμοποιήσει νέους τρόπους και μεθοδολογίες. Θα έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε αυτές τις νέες θέσεις και το έργο πολλών που με τον δικό τους τρόπο προάγουν το κοινωνικό μας γίγνεσθαι και το ευ ζην ευπαθών ομάδων.

Θα είναι σημαντικό αν το ενδιαφέρον σας σηματοδοτήσει το Συνέδριό μας και εσείς μαζί μας, με εγρήγορση, ενισχύσετε απαραίτητες μορφές εκπαίδευσης που βελτιώνουν τους έγκλειστους, εμάς και την κοινωνία μας.

Εκτός από τους καλεσμένους μας για εισήγηση μπορούν όσοι επιθυμούν να είναι κοινωνοί σε κάθε συνάντηση στο youtube και να γράφουν τις ερωτήσεις τους, στις οποίες θα προσπαθήσουν οι εισηγητές να απαντήσουν. Ανατρέξτε τις τελευταίες μέρες στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού μας, άλλωστε θα σας ενημερώνουμε και εμείς με το κατάλληλο link

Σας περιμένουμε με πολλή χαρά.

Για να παρακολουθήσετε live τις παρουσιάσεις του Συμποσίου μας συνδεθείτε με τη σελίδας μας στο Facebook

Συμπόσιο, η εκπαίδευση στις φυλακές. INTER – dialogues

ΕΔΩ facebook.com

Στο πλαίσιο του Συμποσίου αυτού προστίθεται ημέρα «Στρογγυλής Τράπεζας» προκειμένου να εκφραστεί η άποψη θεσμικών προσώπων στο θέμα, «Inter dialogues, Η εκπαίδευση στις φυλακές. Do ut des», Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στις 18.00΄. 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ