Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπίδαυρος: Ο δήμος τιμάται στη φετινή 36η Philoxenia – “Πρωταγωνιστής” το πιο...

Επίδαυρος: Ο δήμος τιμάται στη φετινή 36η Philoxenia – “Πρωταγωνιστής” το πιο γνωστό θέατρο στον κόσμο

Τιμώμενος δήμος στη φετινή 36η PHILOXENIA 2021, που διοργανώνει η ΔΕΘ HELEXPO από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη θα είναι ο δήμος Επιδαύρου, δίνοντας το παρών του, με μια δυναμική συμμετοχή, που πηγάζει από το τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό φορτίο της περιοχής και φθάνει έως το ήπιας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορικότητα, μοντέλο του σήμερα.

Πρωταγωνιστές, το πιο γνωστό θέατρο στον κόσμο, το θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, η Μικρή Επίδαυρος και η άλλοτε Πιάδα και σήμερα Νέα Επίδαυρος, που στο έδαφός της πραγματοποιήθηκε η Α΄ Εθνοσυνέλευση του νεοσύστατου, πριν από 200 χρόνια, Ελληνικού κράτους και η ψήφιση του 1ου Συντάγματος.

Στο τουριστικό μοντέλο της περιοχής, που ταυτίζεται με τον ιστορικό και πολιτιστικό προορισμό, ο δήμος Επιδαύρου προβάλλει με επιτυχία και τον εναλλακτικό και βιωματικό τουρισμό. Έτσι, μονοπάτια, καταδύσεις, ψάρεμα, συγκομιδή αγροτικών προϊόντων, βρίσκονται στην τουριστική …παλέτα μιας εξαιρετικής, και από άποψη φυσικής ομορφιάς περιοχής, με θαυμάσια πεδινά και παραθαλάσσια χωριά.

Στη διάρκεια της PHILOXENIA, ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης και της περιοχής. Παράλληλα ο δήμαρχος, αιρετοί και επαγγελματίες των τουριστικών κλάδων καθώς και του πρωτογενή τομέα, θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο στόχος είναι η ενίσχυση του τουριστικού, πολιτιστικού brand name της περιοχής, η προβολή, η προώθησή της και η προσέλκυση επισκεπτών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ