Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Βερδελής: "Ο θεσμός των εκπτώσεων να...

ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Βερδελής: “Ο θεσμός των εκπτώσεων να είναι πιο σταθερός και όχι τόσο διευρυμένος”

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 του μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ο κ. Κώστας Βερδελής, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου μίλησε στην κάμερα του argonafplia.gr και εξέφρασε ενστάσεις για το πως λειτουργούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και επισήμανε πως “μόνιμο αίτημα του εμπορικού κόσμου είναι σταματήσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ώστε να γίνεται αισθητό στους καταναλωτές πότε γίνονται οι κανονικές εκπτώσεις και οι καταστηματάρχες θα δώσουν τα εμπορεύματά τους σε πολύ καλύτερες τιμές”.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο 

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι κατά το 15νθήμερο των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων αναμένεται να κινηθεί η ένδυση και η υπόδηση, ενώ προς το τέλος του μήνα αναμένεται να κινηθούν περισσότερο οι αγορές των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ποντάρουν στην Black Friday αλλά και την Cyber Monday, που ακολουθεί.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο γενικός δείκτης στο λιανικό εμπόριο είχε υποχωρήσει τον Νοέμβριο του 2020 κατά 7,9% σε ετήσια βάση. Ανοδικά είχαν κινηθεί μόνο τα φαρμακευτικά και καλλυντικά (+29,8%), τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων (+14,5%), καθώς και οι πωλήσεις εκτός καταστημάτων-κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου (+60,5%) για ευνόητους λόγους. Αντίθετα, ισχυρότατη πτώση σημειώθηκε σε αρκετές κατηγορίες μεταξύ των οποίων η ένδυση – υπόδηση (-56,5%) και τα καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (-31,1%).

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ