Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος στην γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος στην γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη

Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί παρά την περσινή διακοπή μπορέσαμε και γιορτάσαμε τη δέκατη γιορτή ροδιού  στην Ερμιόνη, μία εκδήλωση που έχει καταξιωθεί πλέον ως μία εκδήλωση που  έχει δυναμική συνέχεια και αναδεικνύεται έτσι σε έναν θεσμό με ευρύτερη αντανάκλαση.

Η άψογη ποιότητα των Αργολικών προϊόντων, όπως το ρόδι Ερμιόνης δεν είναι αρκετή. Εξίσου μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος και η ένταση της προώθησης στις μεγάλες αγορές, η καθιέρωση των προϊόντων ως ιδιαίτερης ποιότητας και άρα και τιμής. Χρειάζεται, με άλλα λόγια, εξωστρέφεια και οργανωμένη στρατηγική προώθησης.

Αυτούς ακριβώς τους σκοπούς εξυπηρετεί η σημερινή Γιορτή Ροδιού η οποία με σύντονες προσπάθειες καταφέρνει να κάνει γνωστή την ιδιαίτερη ποιότητα, χρώμα και γεύση του μοναδικού ροδιού της Ερμιόνης και να το καθιερώσει ως ένα εκλεκτό και περιζήτητο προϊόν.

Από τη δική μας πλευρά, ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, επικουρούμε τέτοιες προσπάθειες, ήμαστε άλλωστε και εμείς συνδιοργανωτές στη σημερινή Γιορτή. Επίσης  τονίσαμε ωστόσο στο χαιρετισμό μας ότι αναμένουμε από την  άλλη τη δημοπράτηση του τεράστιας σημασίας έργου του Αναβάλου για την Ερμιονίδα, έργο που είναι απόλυτα αναγκαίο πια για την περιοχή της Ερμιονίδας, καθώς είναι η περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης νερού.

Αναφέραμε παράλληλα ότι θα αναθέσουμε σύντομα και μελέτη για στοχευμένες παρεμβάσεις με  λιμνοδεξαμενές και μικρά φράγματα ώστε να ανασχεθεί η εντεινόμενη λειψυδρία.

Άλλωστε, έχει  γίνει πια αντιληπτό ότι καλοδεχούμενες πηγές πλουτισμού όπως ο τουρισμός ή η παροχή υπηρεσιών, το θεμέλιο ωστόσο της οικονομίας μας πάντοτε θα είναι ο πρωτογενής τομέας και τον οποίο πρέπει να τον στηρίζουμε σε κάθε περίπτωση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ