Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑναφορά στον Χατζηδάκη του Γιάννη Γκιόλα για την στελέχωση του Καταστήματος ΕΦΚΑ...

Αναφορά στον Χατζηδάκη του Γιάννη Γκιόλα για την στελέχωση του Καταστήματος ΕΦΚΑ στο Κρανίδι

Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας, Ασφάλισης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας,

σχετικά με την στελέχωση του Καταστήματος του
ΕΦΚΑ στο Κρανίδι, με αφορμή σχετικό αίτημα του δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλου, ο οποίος με επιστολή του στον Διοικητή του ΕΦΚΑ αναφέρει την επιτακτική ανάγκη να μη μείνει η Υπηρεσία του ΕΦΚΑ στο Κρανίδι με έναν μόνο υπάλληλο.

Στην επιστολή του Δημάρχου επισημαίνεται επίσης το γεγονός ότι η ολόκληρη περιοχή της Ερμιονίδας εξυπηρετείται από το Κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Κρανίδι, το οποίο διαθέτει μέχρι τώρα τρεις υπαλλήλους
για την εξυπηρέτηση χιλιάδων εργαζομένων, ασφαλισμένων αλλά και πολλών επιχειρήσεων.

Η επικείμενη συνταξιοδότηση δύο εκ των τριών, θα αφήσει μόνο έναν υπάλληλο στο Κατάστημα, γεγονός που θα σημάνει αυτόματα και τη δυσλειτουργία του αλλά και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων.

Η εξέλιξη αυτή θα πρέπει να αποφευχθεί με την στελέχωση του Καταστήματος άμεσα, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΑΡΚΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΦΚΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ»

Το Κατάστημα ΕΦΚΑ Κρανιδίου εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων, φυσικών προσώπων καθώς και επιχειρήσεων σε ολόκληρο το Δήμο Ερμιονίδας. Στην Ερμιονίδα υπάρχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, στον πρωτογενή παραγωγικό
τομέα αλλά και στον τουριστικό, μεταποιητικό και κατασκευαστικό τομέα. Στις εν λόγω μονάδες απασχολείται ικανό προσωπικό που αριθμεί χιλιάδες εργαζόμενους.

Όλοι αυτοί εξυπηρετούνται από το τοπικό Κατάστημα ΕΦΚΑ του Κρανιδίου, στο οποίο την περίοδο αυτή, ουσιαστικά στελεχώνεται από έναν (1) μόνιμο υπάλληλο, αφού δύο ακόμη υπηρετούντες εκεί αναμένεται άμεσα να συνταξιοδοτηθούν.

Ως εκ τούτου, η λειτουργία του Καταστήματος θα καταστεί σε πολύ σύντομο χρόνο, προβληματική, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις και ταλαιπωρία ως προς την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Σχετικά επ΄αυτού έχει αποσταλεί επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, με αρ. πρωτ. 8203/27-10-2021 η οποία μας έχει κοινοποιηθεί. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1) Η με αρ. πρωτ.8203/27/10/2021 επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ.Ιωάννη Γεωργόπουλου.
Ο καταθέτων βουλευτής
Γιάννης Γκιόλας
Επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας Ιωάννη Γεωργόπουλου
Κρανίδι 27-10-2021

ΘΕΜΑ: Αίτημα επαρκούς στελέχωσης ΕΦΚΑ Κρανιδίου
Κύριε Διοικητά,
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι το (κατάστημα) ΕΦΚΑ – ΑποκεντρωμένοΤμήμα Β’ Κοινωνικής Ασφάλισης Κρανιδίου, που λειτουργεί εδώ και χρόνια στο Κρανίδι εξυπηρετώντας τους
ασφαλισμένους ολόκληρου του Δήμου Ερμιονίδας και των οκτώ Κοινοτήτων του, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σχετικά με το προσωπικό που το στελεχώνει.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, δύο υπάλληλοι πρόκειτα να συνταξιοδοτηθούν με αποτέλεσμα το κατάστημα να απομείνει μόνο
με έναν υπάλληλο για την παροχή επαρκών υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Είναι αδιανόητο, το κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Κρανίδι να απομείνει με έναν μοναδικό υπάλληλο, διότι η έλλειψη προσωπικού θα προκαλέσει δυσλειτουργία της υπηρεσίας καθώς είναι μεγάλες οι ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας. Επιβάλλεται να επανδρωθεί άμεσα το ΕΦΚΑ Κρανιδίου με τουλάχιστον έναν ακόμη πραγματικά υπηρετούντα υπάλληλο.

Υποβάλλουμε αίτημα άμεσης και επαρκούς στελέχωσης του ΕΦΚΑ – Αποκεντρωμένου Τμήματος Β’ Κοινωνικής Ασφάλισης Κρανιδίου, και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. Θεωρούμε πως η εκ μέρους σας υλοποίηση του ως άνω αιτήματός μας, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της εξυπηρέτησης των πολιτών της Ερμιονίδας και θα ενισχύσει σε μόνιμη βάση την εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της εν λόγω Υπηρεσίας.
Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Γεωργόπουλος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ