Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Νικόλαος Γαλάνης από την Αργολίδα είναι ο Έλληνας δάσκαλος που...

Ο Νικόλαος Γαλάνης από την Αργολίδα είναι ο Έλληνας δάσκαλος που τιμήθηκε με το Global Teacher Award

Ο Νικόλαος Γαλάνης είναι ο Έλληνας δάσκαλος που τιμήθηκε με το Global Teacher Award στα ομώνυμα βραβεία που δίνει κάθε χρόνο ο μεγάλος εκπαιδευτικός οργανισμός AKS Education, σε εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν με την προσφορά τους.

Η επιλογή του κ. Γαλάνη αποτελεί τιμή για την Ελληνική δημόσια
εκπαίδευση.
Ο Νικόλαος Γαλάνης, Προϊστάμενος του Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου, έχει βραβευτεί για την καινοτομία του να διδάσκει μέσω δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με τους μαθητές του, περνώντας σημαντικά κοινωνικά μηνύματα.

Οι ταινίες του έχουν αγγίξει ζητήματα όπως τα τροχαία ατυχήματα, το προσφυγικό ζήτημα, ο ρόλος της γυναίκας ενώ φέτος συγκίνησε η ταινία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με το 2ο
Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.

Μάλιστα, φέτος βραβεύτηκε ως «Εκπαιδευτικός της Χρονιάς 2021» στα Education Leaders Awards οπότε τώρα ήταν η ώρα της διεθνούς διάκρισης για τον ίδιο.
Ο κ. Γαλάνης δήλωσε:

«Η επιλογή στο πρόσωπό μου, αποτελεί εκτίμηση του έργου μου μέχρι τώρα και κυρίως κίνητρο να συνεχίσω να προσφέρω στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, τις περισσότερες
φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες (εργασιακή ανασφάλεια, ισχνή υλικοτεχνική υποδομή)καταφέρνουν να καινοτομούν, να προσφέρουν και να πραγματοποιούν μικρά καθημερινά θαύματα κινούμενοι από την αγάπη τους στο λειτούργημα που επέλεξαν και στα παιδιά.»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ