Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Στο Ναύπλιο ο Θανάσης Πετράκος για την επικείμενη Δίκη παρεμπόδισης πλειστηριασμών...

ΒΙΝΤΕΟ: Στο Ναύπλιο ο Θανάσης Πετράκος για την επικείμενη Δίκη παρεμπόδισης πλειστηριασμών – “Η λαϊκή περιουσία βρίσκεται σε κίνδυνο”

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη το Ναύπλιο και είχε επαφές με φορείς και παράγοντες του Ναυπλίου, λόγω της επικείμενης δίκης στις 29 Οκτωβρίου 19 πολιτών οι οποίοι κατηγορούνται γιατί εμπόδισαν πλειστηριασμούς.
Ο κ. Πετράκος επισήμανε πως θεσμικοί φορείς και παράγοντες του Ναυπλίου και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εξέδωσαν ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης ενώ σε σχετική ανακοίνωση της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” αναφέρεται “..Οι 19 με απολύτως ειρηνικό τρόπο και χωρίς χρήση καμίας βίας υπεράσπισαν την λαϊκή περιουσία και πρώτη κατοικία  φτωχοποιημένων από τις μνημονιακές πολιτικές συμπολιτών μας…”

Στην κάμερα του argonafplia.gr μίλησε ο Θανάσης Πετράκος αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος, Δημοσθένης Δρούγκας ο οποίος είναι εις εκ των κατηγορουμένων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο

 

Αναλυτικά και η ανακοίνωση από την “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ   ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ  ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 19 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 29  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σήμερα , Πέμπτη 21/10, ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος , επισκέφθηκε το Ναύπλιο   και είχε σειρά επαφών με τους θεσμικούς φορείς και παράγοντες του Ναυπλίου  , λόγω της επικείμενης δίκης στις 290κτωβρίου  των 19 συμπολιτών μας στις 29 Οκτώβρη ,οι οποίοι  κατηγορούνται  γιατί εμπόδισαν    πλειστηριασμούς .

Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρο, ο Θ. Πετράκος παρέδωσε το ομόφωνο ψήφισμα  συμπαράστασης και αλληλεγγύης του Περιφερειακού Συμβουλίου , στους 19 συμπολίτες μας και εισέπραξε όχι μόνο την συμπαράσταση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου , αλλά και την υπενθύμιση ότι το Δ.Σ. Ναυπλίου είχε εκφράσει την ομόφωνη συμπαράστασή  στους “διωκόμενους” ,όπως επίσης είχε δώσει και εντολή στους τότε Δημοτικούς Συμβούλους του και κατηγορούμενους  σήμερα  κ. κ. Π. Κοκκινόπουλο και Δ. Δρούγκα , να παρευρίσκονται ως εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου  στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των Πλειστηριασμών.   

Η επόμενη συνάντηση  του Θ.  Πετράκου ήταν με τον  Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου κ. κ. Ορφανό, Βεληζιώτη και Βασιλείου, όπου στην συζήτηση που έγινε , υπήρξε η ενημέρωση από την πλευρά της  Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου  της πρωτόγνωρης κατάστασης μιας ειρηνική  διαμαρτυρία  χωρίς καμία βία να εξελιχθεί στην προσαγωγή , σύλληψη και παραπομπή σε δίκη  19 πολιτών. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου του Δικηγορικού Συλλόγου  εξέφρασαν την δέσμευση τους όπως και του Πανελλαδικού τους οργάνου για αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 31/12/21, από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς των λαϊκών περιουσιών, καθώς ο νέος Πτωχευτικός νόμος δυσχεραίνει την θέση των πληττόμενων από την κρίση νοικοκυριών.

Τέλος, στην συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, κ.Ραφαήλ  Μπαρού,  ο Πρόεδρος του Ε.Κ.  ενημέρωσε την αντιπροσωπεία  της  Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου  για το ψήφισμα συμπαράστασης που  εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου και  συμφώνησαν ότι    είναι απαράδεκτη η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων .Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου τόνισε ότι το Ε.Κ. Ναυπλίου συμπαραστέκεται  στους 19 αγωνιστές  και κάνει έκκληση  να σταματήσει κάθε δίωξη τους και να αθωωθούν στη επικείμενη δίκη  διότι     το μόνο που έκαναν ήταν να εκφράσουν ειρηνικά την αλληλεγγύη τους σε φτωχοποιημένους από τις μνημονιακές πολιτικές  συμπολίτες μας  που εκπληστηριάζονταν οι περιουσίες τους.     

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο   επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος , έδωσε συνέντευξη   τύπου στην οποία αφού  ευχαρίστησε όλους τους ανωτέρω  θεσμικούς φορείς και παράγοντες του Ναυπλίου και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου  για το ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης  του τόνισε μεταξύ των άλλων κα τα εξής :.   «Οι 19 αδίκως κατηγορούμενοι δεν έκαναν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που λέει ο μεγάλος μας ποιητής Νικηφόρος  Βρεττάκος : «Αν θέλεις να λέγεσαι Άνθρωπος δεν πρέπει να πάψεις να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο».

Οι 19 με απολύτως ειρηνικό τρόπο και χωρίς χρήση καμίας βίας υπεράσπισαν την λαϊκή περιουσία και πρώτη κατοικία  φτωχοποιημένων από τις μνημονιακές πολιτικές συμπολιτών μας .

   Είναι γνωστό ότι στα χρόνια των μνημονίων και της ραγδαίας φτωχοποίησης το δικαίωμα στη Στέγη καθώς και η προστασία της πρώτης κατοικίας δέχτηκαν αλλεπάλληλα χτυπήματα, με τελευταίο και συντριπτικό την ψήφιση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι τράπεζες θα οδηγούν μονομερώς σε πτώχευση κάθε πολίτη που χρωστάει πάνω από 30.000 ευρώ και αδυνατεί να πληρώσει τη δόση που ζητούν . Υπάρχει ένα γενικότερο σχέδιο αμφισβήτησης του μοντέλου ιδιοκατοίκησης και μικρής ιδιοκτησίας, μια στρατηγική του συστήματος να διαρρήξει το κοινωνικό συμβόλαιο και για αυτό το κοινωνικό αγαθό. Χιλιάδες πλειστηριασμοί βρίσκονται προ των πυλών, πολλοί από αυτούς πρώτης κατοικίας. Τα νομικά εργαλεία που έχουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να τους αντιμετωπίσουν είναι πλέον ελάχιστα. Η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ διαφημίζουν ως λύση την πλατφόρμα εξωδικαστικής ρύθμισης αλλά ξεχνούν ότι οι προτάσεις ρύθμισης είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία των τραπεζών.

Εμείς λέμε: κανένας μόνος του καμία μόνη της η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας  . Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών. Ο κοινός μαζικός αγώνας είναι η δύναμή μας.

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση του νέου πτωχευτικού νόμου
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • Διαγραφή χρεών και όλων των καταχρηστικών απαιτήσεων των τραπεζών

 

 

.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ