Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΕκδηλώσεις για την Ναυμαχία του Ναβαρίνου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Εκδηλώσεις για την Ναυμαχία του Ναβαρίνου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Το παρόν σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εχθές το βράδυ στην Πύλο, στο πλαίσιο εορτασμού της 194ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αρχικώς, η κ. Πρόεδρος επισκέφθηκε στην Οικία Τσικλητήρα την έκθεση του Γάλλου Φιλέλληνα Ρενέ Πυώ και το ψηφιακό έκθεμα για την Ναυμαχία του Ναβαρίνου από το πρόγραμμα «Μοριάς 21». Στην συνέχεια, παρακολούθησε την παρουσίαση βιβλίου του Ιστορικού και Καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κ. Στέφανου Καβαλλιεράκη, με τίτλο:

«Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821, Άνθρωποι-Γεγονότα-Συγκυρίες». Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μαρία Τομαρά, με τον κ. Καβαλλιεράκη να παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία του πονήματός του.

Ακολούθως, η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου παρακολούθησε συναυλία από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κυρία Πρόεδρος συνοδευόταν από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και εκπροσώπους άλλων τοπικών Αρχών και Φορέων

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ