Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ-Εσπεριδοειδή: "Η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να ελέγξει το κόστος παραγωγής...

ΒΙΝΤΕΟ-Εσπεριδοειδή: “Η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να ελέγξει το κόστος παραγωγής – Μεγαλύτερη η μείωση της παραγωγής από τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ”

Παραγωγοί, μεταποιητές και χυμοποιοί από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας στο Άργος
και συζήτησαν για σοβαρά θέματα όπως η αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, την συνδεδεμένη ενίσχυση των πορτοκαλιών με τη χυμοποίηση αλλά και θέματα αποζημιώσεων.

“Η ΔΕΗ, ειδικά για τους καλλιεργητές της Αργολίδας είναι το μεγαλύτερο κόστος πιθανά μεγαλύτερο για τον παραγωγό και από τα λιπάσματα” δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων μιλώντας στην κάμερα του argonafplia.gr ο πρόεδρος της ΕΑΣ, κ. Σπύρος Αντωνόπουλος. “Ο αγρότης έχει να κάνει με τη διατροφή της χώρας και δεν μπορούμε να οδηγήσουμε την χώρα σε μια πλήρη εξάρτηση” πρόσθεσε προαναγγέλλοντας και διαμαρτυρίες για το επόμενο διάστημα τονίζοντας πως μείωση ή εξάλειψη της συνδεδεμένη ενίσχυσης είναι “casus belli” για τους εσπεριδοπαραγωγούς.

Ακόμη στο argonafplia.gr μίλησε και ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου ο οποίος επισήμανε πως δεν πρέπει να αποκοπεί η συνδεδεμένη ενίσχυση από τη χυμοποίηση και θα υπάρξει σχετική εισήγηση στο αρμόδιο Υπουργείο, ενώ μίλησε και για την αναγκαιότητα συστάσεως διεπαγγελματικής “το μόνο θεσμικό όργανο που σε λίγο καιρό το Υπουργείο θα ακούει και να συνομιλεί”.

Δείτε το παρακάτω βίντεο

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ