Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΈχεις σκύλο ή γάτα; Δες ποια είναι τα πιο “must” προϊόντα!

Έχεις σκύλο ή γάτα; Δες ποια είναι τα πιο “must” προϊόντα!

Ποια είναι τα πιο must προϊόντα για το σκύλο ή τη γάτα σου; Ανακάλυψέ τά και απόκτησε όλα όσα χρειάζεσαι.

Είσαι ιδιοκτήτης γάτας ή σκύλου και αναρωτιέσαι εάν είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος; Τι μπορεί να σου λείπει και τι μπορεί να χρειάζεσαι χωρίς να το έχεις καταλάβει; Ανακάλυψε ποια προϊόντα είναι απαραίτητα τόσο για την υγιεινή, όσο και για τη διασκέδαση του αγαπημένου σου φίλου.

Τι χρειάζομαι για τον σκύλο μου;
Ένα από τα βασικά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθεί προτού ξεκινήσεις να αγοράζεις προμήθειες για τον σκύλο σου είναι το μέγεθός του, αλλά και το αν ζει κυρίως σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποια προϊόντα τα οποία είναι βασικά και απαραίτητα για όλους τους τετράποδους φίλους μας είτε αυτοί ζουν στον κήπο ή μέσα στο σπίτι.

Ύπνος και Περιποίηση
Η υγιεινή και ο καλλωπισμός του σκύλου μας πρέπει πάντα να μπαίνουν πρώτα στη λίστα με τις υποχρεώσεις, ειδικά εάν το τρίχωμά του είναι μακρύτριχο. Οι βούρτσες για σκύλους αποτελούν ένα απαραίτητο αξεσουάρ, αφού με αυτό το προϊόν εξασφαλίζουμε ότι το τρίχωμά του θα είναι πάντα περιποιημένο και καθαρό. Επίσης, με ένα συχνό και καθημερινό βούρτσισμα θα μετριάσεις κατά πολύ την ποσότητα των τριχών που πέφτουν στο σπίτι. Οι βούρτσες για σκύλους μπορούν να αποτελέσουν και την αφορμή για μια νέα και απολαυστική δραστηριότητα, αφού αυτό το τρυφερό μασάζ σίγουρα αρέσει στα σκυλιά μας.

Ο σωστός ύπνος αποτελεί άλλο ένα σημαντικό κεφάλαιο. Το κάθε σκυλί χρειάζεται έναν χώρο για να κοιμάται, τον οποίο να θεωρεί δικό του. Εκεί αισθάνεται πάντα προστατευμένος και ασφαλής. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα κρεβάτια για σκύλους. Μπορείς να επιλέξεις το ιδανικό μέγεθος, το υλικό που θα είναι φτιαγμένο, όπως και το εάν θα είναι κατάλληλο για μέσα ή για έξω από το σπίτι. Εάν ο σκύλος σου έχει το δικό του κρεβάτι, κατά πάσα πιθανότητα και με την
κατάλληλη εκπαίδευση, θα αποφύγεις και τη συνήθεια του να ανεβαίνει σε καναπέδες και κρεβάτια.

Βόλτα και Δραστηριότητες
Οι δραστηριότητες, το παιχνίδι και η βόλτα αποτελούν άλλο ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας ενός σκύλου. Ένα σκυλί για να είναι χαρούμενο θα πρέπει να αθλείται καθημερινά. Εάν εργάζεσαι, αφήνεις τον σκύλο σου στο σπίτι και δεν έχεις πολύ χρόνο τις καθημερινές για βόλτα, τότε θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι ο σκύλος σου θα έχει τα απαραίτητα παιχνίδια. Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε παιχνίδια για σκύλους. Μπορείς να επιλέξεις αυτά που ταιριάζουν στο μέγεθος, αλλά και την προσωπικότητα του δικού σου.

Όσον αφορά τη βόλτα, είναι βασικό να εξασφαλίσεις την ασφάλεια του κατοικίδιου σου την ώρα της βόλτας. Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει  οπωσδήποτε να προμηθευτείς σαμαράκια για σκύλους, έτσι ώστε ο σκύλος σου να αισθάνεται άνετα και να μην καταπιέζεται από το λουρί. Επίσης, οι τσάντες μεταφοράς σκύλων είναι απαραίτητες τόσο για την ασφαλή μεταφορά του στο αυτοκίνητο, όσο και για τον αν συνηθίζεις να μπαίνεις μαζί με τον σκύλο σου σε μέσα μεταφοράς.

Τι χρειάζομαι για τη γάτα μου;
Μπορεί οι γάτες να είναι ευρέως γνωστές ως ανεξάρτητα ζώα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχουν ανάγκη από φροντίδα. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα που μπορούν να εξασφαλίσουν τόσο στη γάτα, όσο και στον ιδιοκτήτης της μια καλύτερη και πιο ευχάριστη καθημερινότητα.

Ύπνος και Περιποίηση
Εάν υπάρχει ένα προϊόν που δεν μπορείς να μην έχεις, εάν είσαι ιδιοκτήτης γάτας, αυτό είναι οι τουαλέτες γάτας. Σε αντίθεση με τα σκυλιά, οι γάτες χρειάζονται ειδική μεταχείριση όσον αφορά τις συνήθειες υγιεινής τους. Μία ποιοτική άμμος και η κατάλληλη τουαλέτα αποτελούν το α και το ω στην περιποίηση της γάτας σου. Φρόντισε η τουαλέτα γάτας να είναι από ανθεκτικά υλικά και να είναι ευρύχωρη. Αυτό έχει σκοπό αφενός η γάτα σου να χρησιμοποιεί
την τουαλέτα πιο εύκολα και αφετέρου να μην σκορπίζεται η άμμος στο σπίτι.

Οι γάτες είναι ζώα που λατρεύουν τον ύπνο. Πολλές φορές θα τις βρεις να κουρνιάζουν στα πιο απίθανα μέρη. Όσο χαριτωμένο και να ακούγεται αυτό, σίγουρα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δε θέλουν η γάτα τους να ξαπλώνει στον πάγκο της κουζίνας ή στον νιπτήρα του μπάνιου. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα εξαρτάται από την επιλογή του ιδανικού κρεβατιού. Τα κρεβάτια για γάτες αποτελούν ένα ασφαλές και άνετο καταφύγιο για τη γάτα σου. Εάν μάλιστα θες να την
κάνεις να μην το αποχωρίζεται ποτέ, τότε μπορείς να το τοποθετήσεις σε ένα κλειστό ή ψηλό σημείο, το οποίο θα την κάνει να αισθάνεται περισσότερο ασφαλής την ώρα που κοιμάται.

Δραστηριότητες
Οι γάτες είναι από τη φύση τους περίεργα και ελαφρώς σκανταλιάρικα ζώα. Εάν η γάτα σου μένει κυρίως στο εσωτερικό του σπιτιού και μάλιστα αρκετές ώρες μόνη της, τότε μπορεί να υπάρξουν κάποιες δυσάρεστες συνέπειες για τις κουρτίνες, τα χαλιά ή τα έπιπλά σου. Μπορείς να την κρατήσεις για ώρες απασχολημένη εάν προμηθευτείς ένα ονυχοδρόμιο ή αλλιώς δέντρο γάτας. Τα ονυχοδρόμια γατόδεντρα κυκλοφορούν σε διάφορα ύψη και μεγέθη και μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική δραστηριότητα για τη γάτα σου.

Βρείτε περισσότερα προϊόντα στο Νο.1 Pet Shop Online Animal.gr.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ