Παράταση στο Γέφυρα Ι: Πώς θα επιδοτηθούν δάνεια Α’ κατοικίας εώς το Δεκέμβριο

γέφυρα δάνειο
- Advertisement -

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται μέχρι 31/12/2021, από 30 Σεπτεμβρίου 2021 που ίσχυε, η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης επιλέξιμης -μη εξυπηρετούμενης άνω των 90ημερών- οφειλής, που έχει αιτηθεί την υπαγωγή της στο Πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ

Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης (Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας) παρατείνεται για τρεις ακόμα μήνες το πρόγραμμα «Γέφυρα 1», όπως είχε προαναγγελθεί ήδη από τη ΔΕΘ και αφορά τους υφιστάμενους δικαιούχους. 

- Advertisement -

Επίσης, προβλέπεται ότι θεωρείται ως μη εμπρόθεσμη καταβολή η περίπτωση μη καταβολής συνολικού πόσου ύψους δύο μηνιαίων δόσεων. Εως σήμερα ίσχυε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί μη εμπρόθεσμη καταβολή, η καταβολή συνολικού ποσού έως 150 ευρώ, ώστε να μην «βγαίνουν» εκτός  προγράμματος οι οφειλέτες που καθυστερούν για λίγες ημέρες την καταβολή της δόσης του δανείου τους.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές μέρες, με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, πολίτης επανεντάχθηκε στο πρόγραμμα Γέφυρα Ι. Είχε προηγηθεί η διακοπή της επιδότησης εξαιτίας ληξιπροθέσμων οφειλών άνω των 150 ευρώ, τα οποία η αιτούσα αποπλήρωσε δύο μέρες μετά, καταβάλλοντας ταυτόχρονα το ποσό που αντιστοιχεί στην συμμετοχή της στη δεύτερη δόση του προγράμματος.

Ρύθμιση οφειλών: Νέα ευκαιρία για επανένταξη σε 100 και 120 δόσεις – Παράταση για Γέφυρα

πηγη www.imerisia.gr

- Advertisement -

________________