Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη επισκέφτηκε το Δήμο Ερμιονίδας

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη επισκέφτηκε το Δήμο Ερμιονίδας

Επίσκεψη πραγματοποίησε στον Δήμο Ερμιονίδας, την Παρασκευή 8/10/2021, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη.

Την Υφυπουργό υποδέχθηκε στον χώρο του Δημαρχείου, ο Δήμαρχος κ. Γεωργόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν αναλυτικά ο απολογισμός της Τουριστικής σεζόν στην Ερμιονίδα, η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος ”Ήλιος και Θάλασσα”, η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και η ανάπτυξη διαφορετικών μορφών Τουρισμού.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, του ορεινού τουρισμού, των εναλλακτικών δραστηριοτήτων, του περιπατητικού, του ξενοδοχειακού, του συνεδριακού και του θαλάσσιου τουρισμού.

Δόθηκε έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού με στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Ερμιονίδας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς και την ανάγκη εξειδικευμένων σεμιναρίων επιμόρφωσης για τους εργαζομένους αλλά και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες της αγοράς και τα χαρακτηριστικά του Δήμου.

 Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε σε σχέση με την προώθηση νέων, ειδικών μορφών τουρισμού στην Ερμιονίδα, και ιδίως του καταδυτικού τουρισμού μετά και την πρόσφατη συγκρότηση του αρμόδιου συμβουλίου καταδυτικού τουρισμού, του οικοτουρισμού, καθώς και του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού, προκειμένου να ανανεωθεί και να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν της Ερμιονίδας.

Επιπλέον προγραμματίστηκε μια διημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021 στην Ερμιονίδα  παρουσία της Υφυπουργού, όπου θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κα Λούμη Αγγελική και ο Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ Αριστείδης Α. Μπίμπας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ