Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΚρατούμενος σε «καραντίνα» στο Κατάστημα Κράτησης Τριπόλεως επιχείρησε να αποδράσει

Κρατούμενος σε «καραντίνα» στο Κατάστημα Κράτησης Τριπόλεως επιχείρησε να αποδράσει

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στην ευχάριστη και περήφανη θέση, πρωτίστως σαν συνάδελφοι και κατόπιν ως Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης

να δώσουμε τα εύσημα και αμέτρητα συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Εξωτερικής Φρουράς Τριπόλεως και ιδιαίτερα στους σκοπούς Ε.Χ. και Μ.Γ. για την αποτροπή απόδρασης στο οικείο Κατάστημα Κράτησης.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 και περί ώρα 20.00, αλλοδαπός κρατούμενος ευρισκόμενος σε καθεστώς «καραντίνας», που προαυλιζόταν μόνος του, επιχείρησε να αναρριχηθεί σε κτίσματα της φυλακής και να αποδράσει.

Άμεσα έγινε αντιληπτός από τους σκοπούς Εξωτερικούς Φρουρούς, οι οποίοι ενεργοποίησαν τον συναγερμό, και προσπάθησαν αρχικά να τον σταματήσουν με ήπια μέσα, αλλά εν τέλει αναγκάστηκαν, λόγω της απείθειάς του, να προβούν σε προειδοποιητικές βολές, γεγονός που απέτρεψε τελικά την απόδρασή του.

Σε μια κρίσιμη περίοδο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, Εξωτερικοί Φρουροί με έλλειμμα ανθρωπίνου δυναμικού και υλικοτεχνικών μέσων αλλά με περίσσευμα ψυχής και υπηρεσιακής υπευθυνότητας συνεχίζουν να επιτελούν με άριστο τρόπο την αποστολή τους, εδραιώνοντας το αίσθημα της δημόσιας ασφάλειας στους κατοίκους όχι μόνο της περιοχής όπου ζουν και εργάζονται αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.

Ας είναι αυτή και ΜΟΝΟ αυτή που θα συνεχίσει να μας δίνει κουράγιο… Η περηφάνια…

Εμείς θα συνεχίσουμε ως οφείλουμε. Στους εαυτούς μας, στην κοινωνία, στην Υπηρεσία.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ

ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ