Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ1η ΤΟΜΥ Άργους: Εναρξη της περιόδου εμβολιασμού για την εποχική γρίπη

1η ΤΟΜΥ Άργους: Εναρξη της περιόδου εμβολιασμού για την εποχική γρίπη

Ο εμβολιασμός αποτελεί την πιο αποτελεσματική παρέμβαση δημόσιας υγείας και πρόληψης μεταδοτικών νοσημάτων. Είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα του συστήματος υγείας στην καταπολέμηση και εξάλειψη ορισμένων ασθενειών και η καλύτερη άμυνα που έχουμε απέναντι σε σοβαρές και ενίοτε θανατηφόρες μεταδοτικές ασθένειες που δύναται να προληφθούν.

Ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης, μιας οξείας και συχνής νόσου του αναπνευστικού, είναι το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο διαθέσιμο μέσο πρόληψης της και προστασίας των ευαίσθητων ομάδων.

Είναι αναγκαίο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο καθώς οι ιοί της γρίπης αλλάζουν συνεχώς γι’ αυτό τροποποιείται και η σύνθεση του εμβολίου ανάλογα με τα στελέχη που κυκλοφορούν.

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 η ανοσοποίηση για την γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προλαμβάνει συχνά λοιμώξεις που επιπλέκουν την κατάσταση υγείας του ασθενούς.

Όπως κάθε χρόνο τη τελευταία τριετία, με αφορμή την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού και στα πλαίσια της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων πρόληψης & αγωγής υγείας, η 1 η ΤΟΜΥ Άργους θα πραγματοποιήσει όλο τον Οκτώβριο ενημέρωση, έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης, συνταγογράφηση και εμβολιασμό για την γρίπη, το πνευμονιόκοκκο και τον έρπητα ζωστήρα στον ενδιαφερόμενο πληθυσμό ηλικίας 60-75 ετών σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας.

Τέλος δεδομένης της πανδημίας λόγω του COVID-19 και με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η συνταγογράφηση στον εγγεγραμμένο πληθυσμό, θα πραγματοποιείται ΧΩΡΙΣ ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις: 2751069603

Η συντονίστρια της 1 ης ΤΟΜΥ Άργους

Ελίνα Παπαδοπούλου

Γενικός- Οικογενειακός Ιατρός

Επιμελήτρια Α ΕΣΥ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ