Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜε αίτηση στο gov.gr η απόκτηση του πακέτου των 50 GΒ δεδομένων...

Με αίτηση στο gov.gr η απόκτηση του πακέτου των 50 GΒ δεδομένων από έφηβους ηλικίας 15-17 ετών

Από τις 11 Οκτωβρίου 2021 και μέσω του gov.gr θα μπορούν οι έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών που έχουν εμβολιαστεί να κάνουν αίτηση για την απόκτηση του πακέτου των 50 GΒ δεδομένων.

Επίσης, μέσω του gov.gr θα γίνει και η διαδικασία για την ενεργοποίηση της απαλλαγής από τα τέλη της κινητής τηλεφωνίας για τους νέους έως 29 ετών που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, «τα μέτρα που εξειδικεύουμε σήμερα είναι σημαντικά τόσο με ουσιαστικό όσο και με συμβολικό χαρακτήρα».

Freedom Pass

Όλοι οι νέοι 18-25 ετών, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1996 έως 31/12/2003, δικαιούστε να εκδώσετε το Freedom Pass. Μόνη προϋπόθεση είναι να έχετε ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους κατά της Covid-19.

Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail)
  • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου

Την επόμενη ημέρα, λαμβάνετε SMS και email για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Το Freedom Pass μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές εντός Ελλάδας σε επιχειρήσεις με το σήμα της MasterCard που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών. Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμείτε να αποκτήσετε.

Το Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ηλεκτρονικές συναλλαγές, είτε για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS) ή Google Pay (για συσκευές Android).

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 31/12/21. Το Freedom Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ