Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΤρίπολη: Γνωστοί Φιλέλληνες και η Άλωση της Τριπολιτσάς σε γραμματόσημα και φιλοτελικά...

Τρίπολη: Γνωστοί Φιλέλληνες και η Άλωση της Τριπολιτσάς σε γραμματόσημα και φιλοτελικά προϊόντα (video)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης η εκδήλωση των ΕΛΤΑ με κεντρικό θέμα “Γνωστοί Φιλέλληνες και η Άλωση της Τριπολιτσάς σε γραμματόσημα και φιλοτελικά προϊόντα”.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ:

Την ιστορική και συμβολική μέρα της συμπλήρωσης των 200χρόνων από την Άλωση της Τριπολιτσάς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης παρουσίασαν φιλοτελικά προϊόντα εμπνευσμένα από την επέτειο σε σπάνιες εκδόσεις φακέλων και γραμματοσήμων.

Στην εκδήλωση το “παρών” έδωσαν ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ Λάζαρος Λαζαρίδης, ο νέος Διευθυντής του Κεντρικού Καταστήματος του ΕΛΤΑ Τρίπολης Δημήτρης Μαυρόγιαννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και στελέχη του δυναμικού υπηρεσιών των ΕΛΤΑ Αρκαδίας.

Την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση προλόγισαν ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ Λάζαρος Λαζαρίδης. Επιπλέον η Νάντια Καραγιάννιδη επένδυσε μελωδικά με την φωνή της και τα τραγούδια της ενώ, υπέρηχε και περίπτερο των ΕΛΤΑ με τα επετειακά φιλοτεχνικά προϊόντα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη Μάχη της Τριπολιτσάς και προκειμένου να τιμηθεί το γεγονός αυτό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα κυκλοφορήσουν τα ακόλουθα φιλοτελικά προϊόντα:

1.1 Φυλλαράκι τεσσάρων (4) αυτοκόλλητων Προσωπικών Γραμματόσημα «Η Μάχη της Τριπολιτσάς»

Περιγραφή: Πρόκειται για Φυλλαράκι, το οποίο περιέχει τέσσερα (4) αυτοκόλλητα Προσωπικά Γραμματόσημα διαστάσεων 35 Χ 45 mm, αξίας ενενήντα λεπτών (0,90 €) έκαστο, με παραστάσεις σχετικές με το θέμα.
Ποσότητα: Θα παραχθούν οκτώ χιλιάδες διακόσια (8.200) τεμάχια.
Τιμή: Θα διατίθεται προς τρία ευρώ και εξήντα λεπτά (3,60 €) ανά τεμάχιο.
Μέθοδος εκτύπωσης: Πολυχρωμία Offset
Προσαρμογή – Σχεδίαση: Μαρίνα Λασηθιωτάκη

1.2 Αριθμημένο Ειδικό Συλλεκτικό Λεύκωμα:

• Περιγραφή: Πρόκειται για Ειδικό Συλλεκτικό Λεύκωμα, το οποίο περιέχει το προαναφερόμενο φυλλαράκι τεσσάρων (4) αυτοκόλλητων Προσωπικών Γραμματοσήμων, καθώς και έναν Ειδικό Αναμνηστικό Φάκελο με τα δύο (2) αυτοκόλλητα Προσωπικά Γραμματόσημα, σφραγισμένα με την Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα, ημερομηνίας 23 Σεπτεμβρίου 2021.

• Ποσότητα: Θα παραχθούν χίλια (1.000) τεμάχια.

• Τιμή: Θα διατίθεται προς δεκαπέντε ευρώ (15,00 €) ανά τεμάχιο.

• Μέθοδος εκτύπωσης: Πολυχρωμία Offset

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ευχαριστούν ιδιαιτέρως το Μουσείο Μπενάκη για την παραχώρηση της λιθογραφίας του Peter von Hess (1792-1871), «O Κεφάλας υψώνει τη σημαία της Ελευθερίας στα τείχη της Τριπολιτσάς» και τον ζωγράφο, κύριο Γιώργο Ρόρρη για την παραχώρηση του πορτρέτου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που φιλοτέχνησε ο ίδιος.

ΔΙΑΘΕΣΗ:

Τα παραπάνω φιλοτελικά προϊόντα θα διατίθενται από την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 από:

Το Κεντρικό Κατάστημα Τρίπολης, Πλαπούτα 2, 221 01 Τρίπολη
το ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) των Ελληνικών Ταχυδρομείων www.elta.gr
τα Ταχ/κά Καταστήματα του Δικτύου
Παράλληλα θα κυκλοφορήσει Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα με την οποία θα πραγματοποιηθεί σφράγιση την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Παπαναστασίου 25, 221 00 Τρίπολη, από 17:30 έως 19:30.

Πηγή: mesogeiostv.gr

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ