Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΑλλάζει το ωράριο κοινής ησυχίας από 1η Οκτωβρίου : Τι ισχύει και...

Αλλάζει το ωράριο κοινής ησυχίας από 1η Οκτωβρίου : Τι ισχύει και τι πρέπει να προσέχετε

Από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου μπαίνουμε στο χειμερινό ωράριο κοινής ησυχίας οπότε προσοχή στις ώρες, μην ξεχαστείτε.

Φθινοπώριασε- καλά, όχι στον καιρό που ακόμα βαστάει καλοκαίρι- και σιγά-σιγά οδεύουμε για τις χειμερινές αλλαγές. Πρώτη έρχεται αυτή στην αλλαγή ωραρίου κοινής ησυχίας. Από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας και ξεκινά το χειμερινό ωράριο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ώρες κοινής ησυχίας θα είναι πλέον:

  • Από τις 15:30 ως τις 17:30 το μεσημέρι
  • Από τις 22:00 ως τις 7:30 το βράδυ

Το χειμερινό ωράριο κοινής ησυχίας θα ισχύει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Τι απαγορεύεται να κάνετε κατά το ωράριο κοινής ησυχίας;

  • Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Tα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κλπ), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ