Αλλάζει το ωράριο κοινής ησυχίας από 1η Οκτωβρίου : Τι ισχύει και τι πρέπει να προσέχετε

ωράριο κοινής ησυχίας
- Advertisement -

Από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου μπαίνουμε στο χειμερινό ωράριο κοινής ησυχίας οπότε προσοχή στις ώρες, μην ξεχαστείτε.

Φθινοπώριασε- καλά, όχι στον καιρό που ακόμα βαστάει καλοκαίρι- και σιγά-σιγά οδεύουμε για τις χειμερινές αλλαγές. Πρώτη έρχεται αυτή στην αλλαγή ωραρίου κοινής ησυχίας. Από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας και ξεκινά το χειμερινό ωράριο.

- Advertisement -

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ώρες κοινής ησυχίας θα είναι πλέον:

  • Από τις 15:30 ως τις 17:30 το μεσημέρι
  • Από τις 22:00 ως τις 7:30 το βράδυ

Το χειμερινό ωράριο κοινής ησυχίας θα ισχύει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Τι απαγορεύεται να κάνετε κατά το ωράριο κοινής ησυχίας;

  • Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Tα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κλπ), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
- Advertisement -

________________