3 + 1 παθήσεις που πρέπει να επισκεφτούμε έναν Αγγειοχειρουργό Αγγειολόγο

- Advertisement -

Φλεβική θρόμβωση

- Advertisement -

Η φλεβική θρόμβωση είναι μια κατάσταση όπου δημιουργείται ένας θρόμβος σε μια φλέβα. Ο λόγος που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι διότι η φλεβική θρόμβωση συνήθως διαφεύγει από την διάγνωση. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα όπου ο ασθενής πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως είναι:

 

  • Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος
  • Πόνος στο ένα πόδι
  • Ευαισθησία
  • Οίδημα δηλαδή πρήξιμο στο ένα πόδι

Σε κάθε περίπτωση η φλεβική θρόμβωση θέλει ιδιαίτερη προσοχή και καλό είναι να έρθετε σε επικοινωνία με τον ιατρό σας.

Κιρσοί

Οι κιρσοί κάτω άκρων είναι φλέβες των οποίων οι βαλβίδες έχουν υποστεί κάποιου είδους βλάβη. Τις περισσότερες φορές κιρσοί εμφανίζονται στα κάτω άκρα και κάτω από τα γόνατα αλλά και μερικές φορές στον μηρό.

Εκτός από το αισθητικό κομμάτι που σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, δημιουργεί και ορισμένες αλλαγές στην κυκλοφορία του αίματος καθώς το αίμα στο εσωτερικό των κιρσών κινείται με μικρότερη ταχύτητα. Για αναλυτικές πληροφορίες καλό είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν αγγειολόγο αγγειοχειρουργό.

Ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες είναι πολύ μικρές φλέβες του δέρματος που βρίσκονται σε μόνιμη διαστολή κάτι αντίστοιχο με τους κιρσούς κάτω άκρων.

Μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία του σώματος και οφείλονται στην παλινδρόμηση του αίματος.

Ένας εξειδικευμένος ιατρός όπως ένας Αγγειολόγος μπορεί να διαγνώσει εύκολα τις ευρυαγγείες κατά την κλινική εξέταση του ασθενούς καθώς είναι ορατές με γυμνό μάτι.

Φλεβίτιδα

Η φλεβίτιδα εμφανίζεται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος και είναι μια πάθηση που συνήθως παρατηρείται στα πόδια και δεν είναι τόσο επικίνδυνη. Ωστόσο μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα.

Η φλεβίτιδα μπορεί να ταιριάζει με τους κιρσούς οπτικά, ωστόσο οι κιρσοί έχουν ένα σκούρο μπλε χρώματα και συνήθως υπάρχει και ένα τοπικό πρήξιμο. Σε περίπτωση που έχετε φλεβίτιδα καλό είναι να φοράτε κάλτσες συμπίεσης και να ασκείστε τακτικά. Οι τρόποι θεραπείας και αντιμετώπισης της φλεβίτιδας συνήθως είναι σκληροθεραπεία, αγωγή με λέιζερ και φλεβοκτομή.

Σίγουρα καλό είναι να συμβουλευτείτε ένα ειδικό πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση.

Δρ. Κωνσταντίνος Ξηρομερίτης

Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος Αθήνα – Βόλος

 

 

- Advertisement -

________________