ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

σχολεία μάσκες
- Advertisement -

Ημέρα Αγιασμού η χθεσινή και περισσότεροι από 7.000 μαθητές και μαθήτριες πλημμύρισαν με τις φωνές τους τα σχολικά προαύλια των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Αργολίδας.

Με μάσκες, σχολικές κάρτες , με τσάντες που αδημονούσαν να γεμίσουν βιβλία, τετράδια , παιδικούς θησαυρούς , μνήμες που θα συντροφεύουν το ταξίδι της ζωής τους. Εκπαιδευτικοί και γονείς , στην πρώτη γραμμή , καθοδηγώντας και συμβουλεύοντας, σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς η πανδημία συνεχίζει να στιγματίζει και να καθορίζει την καθημερινότητά μας. Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα , στις σχολικές μονάδες καταγράφονται καθημερινά τα κρούσματα, ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες και ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται.

- Advertisement -

Για την εβδομάδα από 13 έως και 17 Σεπτεμβρίου, ενημερώνουμε τους γονείς ότι σε περίπτωση θετικού self test των παιδιών τους:

Ειδοποιούν άμεσα τη σχολική μονάδα.

Μεταβαίνουν σε δημόσια δομή ή σε ιδιωτική εάν το επιθυμούν και επιβεβαιώνουν με rapid test το αποτέλεσμα του self test. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο, ενώ εάν είναι θετικό , ενημερώνουν το Διευθυντή ή τη Διευθύντρια , προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση των στενών επαφών, ενώ στη συνέχεια λαμβάνουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και τη σχολική μονάδα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ Αργολίδας, η επιβεβαίωση των θετικών αυτοδιαγνωστικών τεστ με rapid test θα γίνεται αυτή την εβδομάδα , Δευτέρα έως και Παρασκευή 9.00-17.00. στο Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης Αργολίδας, στο Ναύπλιο και 9.00-14.00 στο προαύλιο του παλιού Δημαρχείου στο Άργος. Οι μαθητές -μαθήτριες που διαμένουν στην Ερμιονίδα , μπορούν να επιβεβαιώνουν το αυτοδιαγνωστικό τεστ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, μετά από συνεννόηση και ραντεβού.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Αικατερίνη Δουράνου

- Advertisement -

________________