Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟMini οδηγός για να ασφαλίσετε σωστά το σπίτι σας

Mini οδηγός για να ασφαλίσετε σωστά το σπίτι σας

Δεν έχει σημασία αν ζείτε σε γκαρσονιέρα ή σε μονοκατοικία πέντε υπνοδωματίων, το σπίτι σας είναι αναμφίβολα το κάστρο σας. Είναι λοιπόν σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή προστασία σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

 

Τι θα συμβεί για παράδειγμα αν υπάρξει πυρκαγιά στην περιοχή που βρίσκεστε, αν γίνει σεισμός, αν πλημμυρίσει η περιοχή, ή αν χτυπήσει κεραυνός το σπίτι; Είστε σε θέση να πληρώσετε για τις επισκευές; Και πού θα μείνετε αν το σπίτι σας κριθεί ακατοίκητο; Επιπλέον το σπίτι σας περιέχει τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά σας που θα μπορούσαν να γίνουν στόχος διαρρηκτών. Πόσο προστατευμένοι είστε σε αυτή την περίπτωση;

Εδώ έρχονται οι ασφάλειες σπιτιού για να σας δώσουν λύση ειδικά σχεδιασμένη για την περίπτωση και το βαλάντιο σας, ώστε να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια. Τι πρέπει να έχετε υπόψιν σας όταν επιλέγετε ασφάλεια σπιτιού; Ο mini οδηγός στην ασφάλιση σπιτιού που ακολουθεί, είναι εδώ για να σας λύσει τα χέρια.

Τι θέλετε να ασφαλίσετε

Υπάρχουν δύο τύποι ασφάλισης κατοικίας: ασφάλιση κτιρίου και ασφάλιση περιεχομένου. Η ασφάλιση κτιρίων καλύπτει τη δομή του σπιτιού σας, δηλαδή ασφαλίζεται η στέγη, οι τοίχοι και τα παράθυρα. Περιλαμβάνει επίσης τον εγκατεστημένο εξοπλισμό και τα υδραυλικά.

Πολλές ασφαλιστικές αναλαμβάνουν συνδυαστικά με μικρό επιπλέον κόστος και την ασφάλιση περιεχομένου, δηλαδή όλα τα πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να βρίσκονται στο χώρο σας και φοβάστε μήπως κλαπούν ή καταστραφούν.

Μόνιμη ή εξοχική κατοικία;

Σημαντικό είναι επίσης να διευκρινίσετε, αν στο χώρο που θέλετε να ασφαλίσετε μένετε μόνιμα και άρα το σπίτι είναι «ζωντανό» και συντηρείται, ή αν το έχετε ως εξοχική -μερικώς ακατοίκητη- οικία και πηγαίνετε μόνο για διακοπές. Οι ανάγκες συντήρησης και οι ζημιές που μπορεί να προκληθούν διαφέρουν σε κάθε περίπτωση.

Πού βρίσκεστε

Ένα σημαντικό στοιχείο για να επιλέξετε την κατάλληλη ασφάλεια οικίας, είναι να έχετε πλήρη γνώση σχετικά με την κατάσταση του σπιτιού και της τοποθεσίας στην οποία ζείτε και να απαντήσετε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις του ασφαλιστή σας, ώστε να επιλέξει το σωστό πακέτο για εσάς. Αν για παράδειγμα ζείτε σε σεισμογενή περιοχή, αν έχει υψηλή εγκληματικότητα η γειτονιά, αν το υδραυλικό δίκτυο της περιοχής είναι σαθρό, ή αν εκδηλώνονται συχνά πυρκαγιές ή πτώσεις δέντρων, είναι κάτι που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας. Τα ασφαλιστήρια των κτιρίων ποικίλλουν, αλλά θα πρέπει να ασφαλίζουν το σπίτι σας σε περίπτωση πυρκαγιάς, καταιγίδας, πλημμύρας, καθίζησης, διάρρηξης σωλήνων, βλάβης στις εισόδους ή τα παράθυρα από διάρρηξη και πτώσης δέντρων.

Η κατάλληλη βοήθεια

Πάνω απ’ όλα μην αγχώνεστε! Οι ειδικοί είναι σε θέση να σας λύσουν όλες τις παραπάνω απορίες και να σας καθοδηγήσουν σχετικά με το πώς να ασφαλίσετε σωστά και αποτελεσματικά το σπίτι σας.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του ασφαλιστικού γραφείου TheloAsfaleia By Gogas και επιλέξτε την δική σας εξατομικευμένη ασφάλεια οικίας.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ