Στην Αθήνα φέρνει την έδρα της η Wilhelmsen Ship – έχει 450 πλοία και 9.200 ναυτικούς εργαζόμενους

Wilhelmsen Ship Management
- Advertisement -

Η Wilhelmsen Ship Management (WSM) ανακοινώνει τη μετεγκατάσταση της Diana Wilhelmsen Management Limited (DWM) από την Κύπρο στην Αθήνα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της αναπτυξιακής στρατηγικής της WSM, προσβλέποντας στην μεγέθυνση του στόλου της ως προς την παροχή διαχειριστικών υπηρεσιών προς πλοιοκτήτες.

- Advertisement -

O Carl Schou, CEO και πρόεδρος της WSM, σχολιάζει σχετικά: «Έχουμε παρατηρήσει σημαντική αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων στην ελληνική αγορά. H νέα μας στρατηγική έδρα θα προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τις σχέσεις με τους ήδη υπάρχοντες, αλλά και τους μελλοντικούς μας πελάτες».

Η WSM έχει ήδη χτίσει ένα ισχυρό πελατολόγιο στην ελληνική αγορά ως προς τις υπηρεσίες επιθεώρησης πλοίων και αναζητά τη διεύρυνση του πελατολογίου της μέσω της περαιτέρω παροχής ανταγωνιστικών διαχειριστικών υπηρεσιών.

Η DWM ιδρύθηκε το 2015 ως κοινοπραξία 50-50% με την Diana Shipping Inc. Αντικείμενο της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών τεχνικής διαχείρισης προς πλοιοκτήτες με έμφαση στα πλοία ξηρού φορτίου και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η Wilhelmsen Ship Management, εταιρεία του ομίλου Wilhelmsen, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων σε παγκόσμια κλίμακα με χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τα 450 πλοία και τους 9.200 ναυτικούς. Προσφέρει υπηρεσίες τεχνικής διαχείρισης καθώς επίσης και διαχείρισης πληρωμάτων για διαφορετικούς τύπους πλοίων όπως υγραεριοφόρα (LNG/LPG), πλοία τύπου Ro-Ro και PCC/PCTC, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κρουαζιερόπλοια και φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου.

Συντονίζει τις δραστηριότητές της από 7 γραφεία ανά τον κόσμο, διαθέτοντας παράλληλα ένα ευρύ δίκτυο 16 γραφείων πληρωμάτων σε 12 χώρες. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία προσφέρει και υπηρεσίες εποπτείας/διαχείρισης/οργάνωσης δεξαμενισμών βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων παροπλισμών, καθώς και ναυπήγησης νέων πλοίων.

- Advertisement -

________________