Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΤο "Αποχαιρετιστήριο Ευχαριστώ" του Νίκου Πιστεύου

Το “Αποχαιρετιστήριο Ευχαριστώ” του Νίκου Πιστεύου

Φτάσαμε και τυπικά στο τέλος αυτού του όμορφου ταξιδιού. Απόμαχος πλέον τον φετινό Σεπτέμβρη που είναι τόσο διαφορετικός. Το αντίο δεν είναι εύκολο…. και θέλει το χρόνο της η προσαρμογή στη νέα καθημερινότητα.

Η αλήθεια είναι ότι νιώθω ευλογημένος και γεμάτος στιγμές, όμορφες στιγμές που βίωσα από το 1988 μέχρι σήμερα στα σχολεία που πέρασα. ΤΕΛ Κιάτου. ΤΕΛ Ναυπλίου, ΤΕΛ Άργους, Σ.Ε.Κ. Άργους, Ι.Ε.Κ. Αργολίδας, T.E.E. Άργους, ΕΠΑΛ Άργους, ΕΠΑΣ Άργους και στο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους.

Λένε πως σ αυτή τη περίοδο της ζωής , χωρίς να το θέλεις ο λογισμός τρέχει πίσω να σου θυμίζει στιγμές. Να σου θυμίζει και πρόσωπα που έβαλαν χρώμα σε αυτές τις στιγμές.

Όμορφες στιγμές με υπέροχους συνάδελφους, που έμαθα πολλά κοντά τους. Και καταπληκτικά παιδιά μαθητές που με έκαναν καλύτερο δάσκαλο και άνθρωπο.

Νιώθω ευγνώμων και τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Τους εύχομαι ολόψυχα να είναι πάντα υγιείς και χαρούμενοι.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους πρόεδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Άργους-Μυκηνών με τους οποίους συνεργάστηκα. Θοδωρής Βασιλόπουλος, Παναγιώτης Σκούφης (έγιναν σημαντικά έργα για την επισκευή της στέγης του ταλαιπωρημένου κτιρίου του Εργαστηριακού Κέντρου στη θητεία του, που το έκαναν πιο λειτουργικό) Γιώργος Σαρρής (αγαπημένος μαθητής μου), Κατερίνα Μπόμπου και Τρύφωνας Μποζιονέλος (ακούραστος και χαμογελαστός πάντα), που πάλευαν για το καλύτερο. Μαζί ευχαριστώ τους Νίκο Γκαβούνο, Βαγγέλη Τζαβέλλα και Χρήστο Πετσέλη και την ΚΕΔΑΜ. Και φυσικά τη ψυχή της Σχολικής Επιτροπής Κατερίνα Πιτσάκη.

Χρωστώ ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον άνθρωπο που μας κάλυψε όλα τα έξοδα να προμηθευτούμε υλικά, να διαμορφώσουμε και να εξοπλίσουμε το studio Εικόνας και ήχου στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους, πριν 10 χρόνια. Χωρίς να έχει καμία σχέση με την περιοχή, έμαθε για το όνειρο μας να έχουμε έναν τέτοιο χώρο και φρόντισε να μας το κάνει πραγματικότητα. Έτσι το σχολείο μας είναι ίσως το μόνο πανελλαδικά που έχει τέτοιο εργαστήριο. Επιμένει στην ανωνυμία του ο ευεργέτης μας και το σεβόμαστε. Να είναι πάντα καλά και τον ευχαριστούμε πολύ, όπως και τους φίλους που έβαλαν το χέρι τους να γίνουν όλα αυτά (Θανάσης, Ελπίδα, Βασίλης, Γιάννης κ.ά.).

Και είναι αλήθεια πως το studio Εικόνας και ήχου απελευθέρωσε όλο το δημιουργικό οίστρο των παιδιών που ασταμάτητα σκαρώνουν τις ταινίες τους που σιγά σιγά ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και κατακτούν εκτός από διεθνή βραβεία και τον σεβασμό όλων. Ταυτόχρονα δημιουργούν αφιερώματα σε καλλιτέχνες που προσκαλούν στην πόλη μας και τιμούν σε όμορφες εκδηλώσεις. Και το απίστευτο είναι πως ήρθαν όλοι να τιμήσουν τα παιδιά μας, το Άργος, το σχολείο μας. Τους ευχαριστούμε όλους και είναι πολλοί…

• Πως να λησμονήσουμε τον Μεγάλο Γιάννη Σπανό. Όσες φορές του ζητήσαμε να έρθει ήταν πάντα κοντά μας. Και μας άνοιξε δρόμους να έρθουμε σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες-δημιουργούς. Μαζί του η Πένυ Ξενάκη που έγινε οικογένεια μας και μας συμβούλευε πάντα. Και ο Άγγελος Ανδριανός. Σας ευχαριστούμε…

• Τα Υπόγεια Ρεύματα που ποτέ δεν σταμάτησαν να μας νοιάζονται και να μας βοηθούν

• Το Τρίφωνο με την Ερωφίλη, Δημήτρη Υφαντή και Νίκο Κουρουπάκη που στην εκδήλωση στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο μας μοίρασαν αγάπη και μας οδήγησαν σε απίστευτα μουσικά μονοπάτια.

• Την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά που μας χάρισαν μια αξέχαστη βραδιά

• Τον Λευτέρη Μέρο που μας πρόσφερε τα τραγούδια του να ντύσουμε μελωδικά την ταινία μας «Το Χρέος» που βραβεύτηκε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

• Τον Θάνο Μικρούτσικο θέλαμε τόσο πολύ να τον φέρουμε στο σχολείο μας για μια εκδήλωση αφιέρωμα στο έργο του. Δέχθηκε πρόθυμα και τον Νοέμβριο του 2014 κάνει το όνειρό μας πραγματικότητα. Ζήσαμε μια αξέχαστη ημέρα με την ταινία-αφιέρωμα που παρουσίασαν οι μαθητές μας και τη συγκίνηση του Θάνου. Αγκαλιάζει και φιλά τους δημιουργούς μαθητές που του ετοίμασαν μαζί και ένα τραγούδι για αυτόν σε ρυθμούς χιπ-χοπ και του χορεύουν τη ΡΟΖΑ.

Παρέλαβε τιμητική πλακέτα από το σχολείο μίλησε στους μαθητές και απάντησε σε ερωτήσεις τους για όλα. Και οι ερωτήσεις ήταν ….απίστευτα πολλές. Ακόμη και εμείς οι δάσκαλοι των παιδιών μένουμε άναυδοι από αυτή την χημεία παιδιών και Θάνου.. Και το σημαντικό είναι πως κάποιοι μικρόψυχοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ακυρώσουν αυτή την εκδήλωση αλλά τους στενοχώρησε για άλλη μια φορά η μούσα μας, η Τερψιχόρη….

• Τον μεγάλο συνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλο που μας πρόσφερε τη μουσική του για τις ταινίες μας και το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να τον προσκαλέσουμε και να τον τιμήσουμε, ευχαριστώντας τον για όλα.

• Την υπέροχη Ευανθία Ρεμπούτσικα που τα τελευταία χρόνια ντύνει μουσικά όλες μας τις ταινίες. Κάποιο μαγικό ραβδί έχει εκτός από το κόκκινο βιολί της, γιατί όλες μας οι δημιουργίες με τη μουσική της βραβεύτηκαν με κορυφαία διάκριση στις Κάννες για την ταινία «Μια απέραντη αγάπη» που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Best Romance Film για τα Global Short Film Awards 2021 in Cannes.

• Την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη που στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ μας ταξίδεψαν σε κόσμους που μόνο η αγγελική φωνή της Ρίτας μπορεί με φτερά τις μαγικές νότες του Μανόλη.

Πως να ξεχάσουμε το απίστευτο μάθημα κινηματογράφου – masterclass από τον Νίκο Καβουκίδη, στα γυρίσματα της ταινίας «Η Γκόλφω». Έλεγες να μη τελειώσει. Και το βράδυ στο ταβερνάκι οι ιστορίες κ. Νίκου από τα γυρίσματα στη ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Αργείων Ο ΔΑΝΑΟΣ που είναι ο μόνος φορέας της πόλης που τίμησε τα υπέροχα τα παιδιά μας για τις βραβεύσεις και διακρίσεις τους.

Ευχαριστώ τους.. Νίκο Θεοδοσίου, Δημήτρη Σπύρου, Σοφία Παπαδημητρίου, Γιάννη Πούλιο, Νίκο Γιαννόπουλο, Ευαγγελία Κανταρτζή, Κώστα Στοφόρο που ήταν πάντα κοντά μας. Ειδικά ο Νίκος Θεοδοσίου υπήρξε μέντορας για όλους μας.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΘΣ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και ειδικά την Ομότιμη καθηγήτρια κ. Άλκηστη Κοντογιάννη, που μας ενθάρρυνε πάντα δημιουργικά και καλλιτεχνικά.

Ευχαριστώ όλους τους επαγγελματίες της περιοχής. Η αγάπη και το ενδιαφέρον όλων για τα παιδιά μας, το σχολείο μας συγκινητική. Βοήθεια από όλους. Πόσα μάθαμε και εμείς και οι μαθητές μας, από τον Βασίλη Μαρκάκη, τον Κώστα Ηλιόπουλο, τον Κώστα Τσεβόπουλο, τον Σαράντο Καχριμάνη, τον Ηλία Τζιανόπουλο κ.α.

Ευχαριστώ όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Και αφήνω για το τέλος τους φίλους μας από τα ΜΜΕ της περιοχής. Πάντα κοντά μας, δίπλα μας. Παρουσίαζαν τόσο όμορφα τις δράσεις του σχολείου, μας συμβούλευαν, μας έδιναν υλικό όποτε ζητούσαμε, χαίρονταν μαζί μας.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ