Εννέα μέρες προβολών κι εκδηλώσεων στο  12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου – ΓΕΦΥΡΕΣ

ΓΕΦΥΡΕΣ 
- Advertisement -

To 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου – ΓΕΦΥΡΕΣ

ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου μετά από εννέα μέρες προβολών κι εκδηλώσεων λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα για κοινωνική αποστασιοποίηση στην πανέμορφη Αρχαία Κόρινθο στον ανοιχτό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου “Αναστασία Κεφάλα”, τις ώρες 20:00-23:00, με την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου “O Απόλλων”.

- Advertisement -

ΓΕΦΥΡΕΣ Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00, θα παρουσιασθεί ειδικό μουσικό πρόγραμμα με θέματα γνωστών ταινιών από τους Corinthian Cellos: Ευγένιος Μπένσης, Χρήστος Παναγόπουλος και Λουκάς Μαλαμαδάκης.

Στη συνέχεια το Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” θα τιμήσει  τους καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου,  την Κατερίνα Χέλμη και τον Χάρη Ρώμα που θα λαμπρύνουν την σεμνή τελετή με την παρουσία τους

Θα ανακοινωθούν τα βραβεία από τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δελφών και Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ.

Ήδη επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ στην Αρχαία Κόρινθο και τιμήθηκαν για το καλλιτεχνικό τους έργο η ηθοποιός Γεωργία Ζώη και ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός.

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου ώρα 20:00, τη τελευταία μέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” θα παρουσιαστεί πρόγραμμα με Κινηματογραφική μουσική από το δίσκο “Ταινία που έμελλε” της Κορίνθιας Κάτιας Ανδριανάκου σε πλάνα από ψηλά της Κορινθίας και βίντεο από Dronius. Θα γίνει προβολή της κωμωδίας “Γιατί Αντωνάκη Γιατί Νικολάκη;” σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Κολοβού.

Το πρόγραμμα του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” περιλαμβάνει 90 ταινίες  μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, πανελλήνιες κι ευρωπαϊκές κινηματογραφικές πρεμιέρες, πρόσφατης παραγωγής από 25 χώρες. Το ένα τρίτο του προγράμματος “ΓΕΦΥΡΕΣ” αποτελείται από Ελληνικές ταινίες και αρκετοί σκηνοθέτες τους παρευρέθηκαν για να παρουσιάσουν τα έργα τους.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” επιπλέον του κυρίου προγράμματός του φιλοξένησε 50 ταινίες 1′-5′ έκαστη από το Φεστιβάλ Cine@Art και τις φιναλίστ ταινίες από το Φεστιβάλ Δελφών που έρχονται να συναντήσουν τον ενεργειακό χώρο του ναού του Θεού Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο. Το πρόγραμμα διακρίνει η πρωτοτυπία, η φρέσκια ματιά των νέων αλλά και καταξιωμένων δημιουργών και το ήμισυ αποτελείται από ταινίες γυναικών σκηνοθετριών ή και παραγωγών έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία κι αρμονία στις ιδέες που παρουσιάζονται.

Τα κινηματογραφικά θέματα που εμφανίζονται μεταξύ άλλων είναι η διαφορετικότητα, η κρίση του περιβάλλοντος και των ηθικών αξιών, ο χορός με πειραματικές καλλιτεχνικές ταινίες, η πνευματικότητα, η ένταξη των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες από την Μικρασιατική Καταστροφή, την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο μέχρι τους πρόσφυγες στην Ελλάδα του σήμερα και  η Επανάσταση του 1821.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label, με το σήμα αυτό να αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας αξιοσημείωτων φεστιβάλ τέχνης, τα οποία χαρακτηρίζονται από τη προσφορά στο πεδίο των τεχνών, τη συμβολή στην τοπική κοινότητα και το ανοιχτό διεθνές προφίλ τους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” έγινε πρώτη φορά στην Κόρινθο το 2008 με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων των 150 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Κορίνθου. Κάθε χρόνο φιλοξενεί εγχώριες και παγκόσμιες παραγωγές ταινιών με στόχο την ανάδειξη νέων σκηνοθετών, την ανταλλαγή καινοτόμων προτάσεων, τη “γεφύρωση” ιδεών και την προβολή της πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.

Οι ταινίες που προβάλλονται, επιλέγονται με γνώμονα την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και την κινηματογραφική τους αξία, με στόχο να ταξιδέψουν το κοινό σε άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, να προκαλέσουν συναισθήματα, συγκινήσεις μα και χαρά, να προβληματίσουν και συνάμα να ψυχαγωγήσουν.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” στηρίζουν μεταξύ άλλων η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Κορινθίων, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Motor Oil, η ΕΡΤ3.

 

- Advertisement -

________________