Η 7η Επιστημονική Εκδήλωση για τα νεότερα δεδοµένα στην Καρδιολογία στο Ναύπλιο

7η Επιστημονική Εκδήλωση
- Advertisement -

7η Επιστημονική Εκδήλωση πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Καρδιαγγειακής Έρευνας και Επιμόρφωσης «ΚΑΡΔΙΑ» σε συνεργασία με την Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Νεότερα δεδομένα στην Καρδιολογία 2021».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται 3-5 Σεπτεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, στο Ναύπλιο. Σκοπός της είναι να ενημερώσει για τις νεότερες εξελίξεις σε τομείς που σχετίζονται με την διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων.

- Advertisement -

7η Επιστημονική Εκδήλωση

Επίσης, θα παρουσιαστούν οι νεότερες εξελίξεις στους παράγοντες κινδύνου και πρόληψης της Στεφανιαίας Νόσου με έμφαση στη διατροφή και την υγεία. Καινοτομία αυτής της επιστημονικής εκδήλωσης αποτελεί η προσπάθεια κατάδειξης της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ιατρικής και ειδικότερα της καρδιολογίας και της τέχνης, της λογοτεχνίας, της οικονομίας και της φυσικής επιστήμης καθώς και η σχέση μεταξύ των φιλοσοφικών αναζητήσεων και ιατρικών προβλημάτων.

Παράλληλα, γίνεται ειδική αναφορά στη στενή σχέση της καρδιολογίας με άλλες ειδικότητες σε ερευνητικό και κλινικό επίπεδο. Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε όλους του καρδιολόγους, καθώς και σε άλλες ειδικότητες που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των προδιαθεσικών καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου και της αθηροσκλήρωσης.

Εφέτος, με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 θα υπάρξει, στα πλαίσια του Συνεδρίου, ένα ειδικό αφιέρωμα σχετικά με τη Συμβολή των Ιατρών στην Ελληνική Επανάσταση. Πιστεύω ότι η ενεργός συμμετοχή σας θα μας τιμήσει και θα αποτελέσει κριτήριο για την επιτυχία της.

Πρόεδρος Συνεδρίου

Συμπρόεδρος Συνεδρίου

Δημήτριος Τούσουλης

Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών

Καθηγητής Καρδιολογίας

Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική,

Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο»

Κωνσταντίνος Τσιούφης

Καθηγητής

Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής

Καρδιολογικής Κλινικής

Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο»

- Advertisement -

________________