Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓιώργος Γαβρήλος: Να διατηρηθεί το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στο Άργος και να...

Γιώργος Γαβρήλος: Να διατηρηθεί το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στο Άργος και να γίνουν νέες προσλήψεις

Η κυβερνητική πολιτική των συγχωνεύσεων, της μείωσης των δημόσιων δαπανών και των περικοπών στις προσφερόμενες υπηρεσίες του κράτους προς τον πολίτη,

συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς στους τομείς της Υγείας, της Ασφάλισης, της Πρόνοιας, της Παιδείας και γενικότερα σε κάθε τομέα που συγκροτεί το κοινωνικό κράτος.

Στόχος της νεοφιλελεύθερης δεξιάς είναι και η δημόσια ασφάλιση.
Παράπλευρη απώλεια αυτής της εχθρικής πολιτικής κατά των δημόσιων αγαθών και των πολιτών είναι και η αποψίλωση του Άργους από δημόσιες υπηρεσίες και εν προκειμένω από τη δομή του ΕΦΚΑ.

Η απόφαση που τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να έχει παρθεί για τη δομή του ΕΦΚΑ στο Άργος, τεστάρει το πολιτικό προσωπικό της Αργολίδας και τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και αντίθετους σε σχεδιασμούς που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, αλλά μονάχα ιδιωτικά συμφέροντα ημετέρων. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσω τα αυτονόητα σε όλους – εκτός από τους κυβερνόντες – επιχειρήματα για την αναγκαιότητα διατήρησης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στο Άργος.

Θα πρέπει όλοι μαζί να αποτρέψουμε ένα τέτοιο κοινωνικοοικονομικό χτύπημα στην πολυπληθέστερη πόλη του νομού μας, όπως άλλωστε έγινε και στα πολύ δύσκολα δημοσιονομικά χρόνια των μνημονίων, και να διεκδικήσουμε νέες προσλήψεις υπαλλήλων για τον ΕΦΚΑ Άργους, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του, προς όφελος των ασφαλισμένων του.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ