Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕνημέρωση προς τους γονείς βρεφών και νηπίων του Δήμου Ναυπλιέων

Ενημέρωση προς τους γονείς βρεφών και νηπίων του Δήμου Ναυπλιέων

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία με τον ΔΟΚΟΙΠΑΝ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προκύπτουν τα εξής:

Όλες οι αιτήσεις για την φοίτηση στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς έγιναν δεκτές. Το πάγιο αίτημα του συλλόγου μας για να μην μένει εκτός σταθμών κανένα παιδί εκπληρώνεται για ακόμη μια χρονιά.
• Πιέσαμε για να μην υπάρξει καθυστέρηση στο άνοιγμα των σταθμών (όπως γίνεται κάθε χρόνο) και αποσπάσαμε τη δέσμευση από τον ΔΟΚΟΙΠΑΝ ότι οι σταθμοί θα ανοίξουν στις 6 ή 8 Σεπτεμβρίου.
Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση.
• Οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης όλων των σταθμών που είχε αναγγείλει ο Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ για τους καλοκαιρινούς μήνες τελικά δεν θα γίνουν τώρα, επειδή υπάρχει καθυστέρηση της χρηματοδότησης. Ενημερωθήκαμε ότι θα γίνουν μέσα στον επόμενο χρόνο. Επιμένουμε σαν σύλλογος ότι σχεδόν όλοι οι σταθμοί (ειδικά οι παλαιότεροι) χρήζουν συντήρησης των υποδομών, καθώς και ότι πρέπει να αγοραστούν καινούργια παιχνίδια για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Επίσης επιμένουμε στο αίτημά μας με τη νέα χρονιά να μη ζητηθούν από γονείς καθόλου αναλώσιμα (χαρτιά μαρκαδόροι κτλ) και είδη προσωπικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα κ.λπ.) -κάτι που ξεκίνησε να ισχύει την περασμένη χρονιά από την άνοιξη και
μετά.
Ακόμα, ενημερωθήκαμε ότι πολλές από της αιτήσεις για voucher του ΕΣΠΑ έχουν απορριφθεί λόγω προβλημάτων και καθυστερήσεων στα συστήματα άντλησης οικονομικών και άλλων δεδομένων από τα κρατικά πληροφοριακά συστήματα (καθυστέρηση εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων, μη άντληση «πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης» κ.λπ.).
Δηλαδή με αιτιολογίες που αφορούν ζητήματα που δεν είναι στο χέρι των γονιών να λύσουν. Ακόμα, κάποιες έχουν απορριφθεί λόγω ασήμαντων ορθογραφικών λαθών, πράγμα που γίνεται για πρώτη φορά φέτος. Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο να καυχιέται ότι φέτος οι δικαιούχοι ΕΣΠΑ είναι περισσότεροι και την ίδια ώρα να απορρίπτονται οι αιτήσεις για προβλήματα που το κράτος έχει στην ευθύνη του να λύσει.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι στις 8 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση των 27 παιδαγωγών και μελών του βοηθητικού προσωπικού των σταθμών του Δήμου μας που ζητούν να μονιμοποιηθούν.
Εδώ και χρόνια δουλεύουν στους σταθμούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο σύλλογός μας στηρίζει το δίκαιο αίτημά τους για μονιμοποίηση. Είναι όλοι αυτοί που φροντίζουν τα παιδιά μας τόσα χρόνια και θα έπρεπε ήδη να έχουν μονιμοποιηθεί, ώστε να μην ζουν στην ανασφάλεια «αν θα ανανεωθεί η σύμβαση» και να μπορούν με καλύτερους όρους να οργανώνουν το παιδαγωγικό τους έργο και τη ζωή τους συνολικά.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ