Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΑρναούτογλου: Μια «πρώτη, πολύ γενική εκτίμηση» για τον χειμώνα που έρχεται και...

Αρναούτογλου: Μια «πρώτη, πολύ γενική εκτίμηση» για τον χειμώνα που έρχεται και τις χιονοπτώσεις

Μια «πρώτη, πολύ γενική εκτίμηση» για τον χειμώνα που έρχεται και τις χιονοπτώσεις που αναμένεται να σημειωθούν, έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σε ανάρτηση που έκανε το βράδυ της Δευτέρας 16 Αυγούστου στο Facebook, θέλησε να καταστήσει σαφές πως «δεν είναι πρόβλεψη, απλά μια πρώτη, πολύ γενική εκτίμηση των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων».

Όπως σημείωσε, αφορά στον «επερχόμενο χειμώνα (απόκλιση από τον μέσο όρο ημερών χιονόπτωσης για το βόρειο ημισφαίριο) με βάση την προβλεπόμενη ένταση του φαινομένου Ελ Νίνιο τους επόμενους μήνες».

Τι είναι το φαινόμενο «Ελ Νίνιο»

Στη δημοσίευσή του έχει και την εικόνα της Γης, εξηγώντας πως «το κόκκινο δείχνει ότι οι ημέρες χιονόπτωσης πιθανόν να είναι λιγότερες από το κανονικό, και το πράσινο ότι οι ημέρες χιονόπτωσης πιθανόν να είναι περισσότερες από το κανονικό»

Μάλιστα, στο post ανέφερε πως το Ελ Νίνιο είναι «το ωκεάνιο φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3 βαθμούς Κελσίου περίπου».

Ακολουθεί η ανάρτησή του στο Facebook:

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ (ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΛ ΝΙΝΙΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!

Το κόκκινο δείχνει ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι λιγότερες από το κανονικό και το πράσινο ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι περισσότερες από το κανονικό.

( Ελ Νίνιο: το ωκεάνιο φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3°C περίπου.)

Πηγή: www.iefimerida.gr”

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ