Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔημήτρης Καμπόσος: «Κι όμως συνεχίζεται η αναδάσωση με πεύκα! Όντως... πόση βλακεία»

Δημήτρης Καμπόσος: «Κι όμως συνεχίζεται η αναδάσωση με πεύκα! Όντως… πόση βλακεία»

Σε συνέντευξη του στο politic.gr o δήμαρχος Άργους -Μυκηνών και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος αναφέρεται στις φωτιές των ημερών και λέει πολλές αλήθειες.

Πως είναι δυνατόν να συνεχίζονται στην Ελλάδα οι αναδασώσεις με πεύκα ενώ γνωρίζουμε πόσο εύκολα καίγονται; Πόση βλακεία υπάρχει; τονίζει ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών.

Όμως δεν σταματάει εδώ τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών: «Τα πολεμικά αεροπλάνα C130 χωράνε 20 και παραπάνω τόνους νερού και πετάνε την νύχτα. Τα C130 θα τελείωναν την δουλειά πολύ γρήγορα, με τις αναγκαίες μετατροπές από τα ικανά στελέχη της αεροπορίας» υποστηρίζει και τονίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει αυτό.

«Η αλήθεια είναι αυτή, η φωτιά σβήνει στην αρχή της με ένα ποτήρι νερό! Όταν έχει γιγαντωθεί η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη! Τα καναντέρ μπορεί να είναι ευέλικτα όμως οι δυνατότητες τους σε τέτοιες καταστάσεις δεν είναι επαρκείς. Μεταφέρουν περίπου 5.500 λίτρα νερού, όμως αδυνατούν να πετάξουν τις νυχτερινές ώρες, ενώ δεν μπορούν να πάρουν νερό σε περίπτωση που η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη» δηλώνει ο κ. Καμπόσος με θητεία στις ειδικές δυνάμεις.

«Η λύση των C130 είναι ιδανική για δασοπυρόσβεση καθώς πρόκειται για γίγαντες των αιθέρων που μπορούν να μεταφέρουν χιλιάδες λίτρα νερού και πετούν και στις πιο δυσμενείς συνθήκες. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και η λύση είναι να τοποθετηθούν σε 4 αεροδρόμια της χώρας (π.χ. Ηράκλειο, Πάχη Μεγάρων ή Ελευσίνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη) πυροσβεστικοί κρουνοί όπου θα υπάρχουν σε κάθε ένα από αυτά σε ετοιμότητα 5 τροποποιημένα C130 HERCULES και θα αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές σε οποιαδήποτε συνθήκη.

Ειλικρινά θλίβομαι όταν υπάρχουν λύσεις και δεν αξιοποιούνται για να σωθεί η Ελλάδα μας! Είναι καθήκον απέναντι στα παιδιά μας να πράξουμε ότι είναι μπορούμε για να σώσουμε τη χώρα»!

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ