Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘρήνος στη Φθιώτιδα για το χαμό του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Ζαφείρη

Θρήνος στη Φθιώτιδα για το χαμό του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Ζαφείρη

«Είμαι συγκλονισμένος. Σήμερα το πρωί τον συνάντησα και τον χαιρέτησα. Μεγάλη απώλεια για την Μητρόπολή μας», δήλωσε ο Φθιώτιδος Συμεών.

Ένας από τους πιο δραστήριους ιερείς της Μητρόπολης Φθιώτιδας και ιεροκήρυκας ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης, εκοιμήθη ξαφνικά από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής σε ηλικία 58 ετών.

Ο π. Σεραφείμ βρισκόταν στην παραλία της Αγίας Μαρίνας για την επίβλεψη εργασιών στο παρεκκλήσι της Αδελφότητας που βρίσκεται εκεί, όταν έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε η επέμβαση διασωστών του ΕΚΑΒ.

Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος του ασθενοφόρου ο ιερέας της Μητρόπολης Φθιώτιδας δεν επανήρθε και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, πιθανότατα από ανακοπή.

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε το τραγικό νέο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, που έσπευσε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας να ενημερωθεί πως έγινε το κακό.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης με καταγωγή από το Κλειτσό Ευρυτανίας, ήταν γνωστός Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Φθιώτιδας και πνευματικός προϊστάμενος του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ευαγγελιστής Λουκάς» (Χριστιανικής Εστίας Λαμίας) όπου επί σειρά ετών δίδασκε το Θείο Λόγο κάθε Κυριακή απόγευμα.

Πνευματικός υπεύθυνος των παιδικών κατασκηνώσεων της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας στο δάσος του Καλλιδρόμου στο Ελευθεροχώρι Φθιώτιδος και Πνευματικός υπεύθυνος στις Φυλακές Δομοκού.

Μέλος της μεγάλης Αδελφότητας Θεολόγων «ο Σωτήρ».

Στο άκουσμα της απώλειάς του, η Φθιώτιδα βυθίστηκε στο πένθος, καθώς ήταν πνευματικός πατέρας χιλιάδων Χριστιανών.

«Πρόκειται για μεγάλη απώλεια για τη Λαμία και τη Μητρόπολη Φθιώτιδας. Ακέραιος και Πατριώτης. Ακόμη και στον καιρό της πανδημίας βρισκόταν κοντά σε όποιον είχε ανάγκη», ήταν μερικά από τα λόγια όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά ή να ακούσουν κάποια από τα κηρύγματά του.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ