Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒαριές ποινές για εγκληματική ομάδα που δρούσε στην Ερμιονίδα

Βαριές ποινές για εγκληματική ομάδα που δρούσε στην Ερμιονίδα

Ολοκληρώθηκε χθες 15/7 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, η δίκη της εγκληματικής ομάδας, αποτελούμενης από 4 άτομα αλλοδαπής καταγωγής,

που δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας κατά τα έτη 2018-2020, έχοντας διαπράξει σωρεία αδικημάτων κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, με αποκορύφωμα την απαγωγή θύματος για την καταβολή λύτρων.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα της συμμορίας, αρπαγής, έκθεσης, απόπειρας εκβίασης, διακεκριμένων κλοπών, ληστειών, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, οπλοκατοχής, οπλοχρησίας και παράνομης εισόδου στην χώρα και καλούνται πλέον να
εκτίσουν ποινές πολυετούς καθείρξεως, με εκτιτέα τα 20 έτη για καθέναν εξ αυτών.

Ο δικηγόρος Βασίλης Δελής, συνήγορος του θύματος της απαγωγής, δήλωσε :

«Η απόφαση μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους και αποδεικνύει πως οφείλουμε να διατηρούμε την πίστη μας στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Πρόκειται για υπόθεση αρκετά σύνθετη, λόγω του πλήθους των εγκληματικών ενεργειών και της σκληρότητας που επέδειξαν οι δράστες, ιδίως απέναντι στην εντολέα μου, η οποία παρά τα όσα υπέστη, τόσο σε ψυχολογικό, όσο και σε σωματικό επίπεδο, είχε το σθένος να σταθεί στο ύψος που απαιτούσαν οι περιστάσεις, αντιμετωπίζοντας του θύτες με περίσσια γενναιότητα.

Από πλευράς μας, προσπαθήσαμε στο πλαίσιο της αποδεικτικής διαδικασίας να εισφέρουμε, όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσαμε, καθώς και να ενισχύσουμε τα ήδη υπάρχοντα, προκειμένου να συνδράμουμε το δικαστήριο στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης δικανικής πεποίθησης. Η κατάφαση της ενοχής των κατηγορουμένων, μας προσφέρει ιδιαίτερη ηθική ικανοποίηση, ειδικά μετά την ταλαιπωρία που υπέστη η εντολέας μου.»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ