Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΜάχη με τις φλόγες στον Βαρνάβα Αττικής - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι -Εκκενώθηκε το Νημποριό...

Μάχη με τις φλόγες στον Βαρνάβα Αττικής – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι -Εκκενώθηκε το Νημποριό στα Στύρα

Εκκενώθηκε το Νημποριό στα Στύρα – Καλύτερη η εικόνα στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου προηγουμένως κάηκαν περιουσίες – Διάσπαρτες εστίες σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, όπου βρίσκονται εργοστάσια – Κοντά σε σπίτια, που ωστόσο δεν απειλήθηκαν, έφτασαν οι φλόγες στον Βαρνάβα – Δείτε βίντεο

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα δίνουν από το πρωί του Σαββάτου δυνάμεις της πυροσβεστικής: στον Βαρνάβα, στην ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας-Ασπροπύργου, στη Νέα Ιωνία Βόλου και στα Στύρα Ευβοίας. Την τελευταία ώρα, οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί κυρίως στον Βαρνάβα και στα Στύρα, με τα εναέρια μέσα (και το Beriev ανάμεσά τους) να επιχειρούν μαζί και στις δυο περιοχές, ανάλογα και με τις ανάγκες. 

Ανεξέλεγκτα καίει η φωτιά στα Νέα Στύρα Καρύστου στην Εύβοια, με την Πολιτική Προστασία να στέλνει μήνυμα 112 στους κατοίκους. Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία ενώ μέχρι να φτάσουν κοντά στην εστία της φωτιάς τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα οι κάτοικοι από το χωριό Νημποριό άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Στη συνέχεια διατάχθηκε η εκκένωση του οικισμού για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε δασική έκταση πολύ κοντά στον οικισμό βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Από αέρος επιχειρούν εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ενώ στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο. 

Στον Βαρνάβα η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση, λίγο μετά τις 11 το πρωί. Η επιχείρηση κατάσβεσης από την πυροσβεστική είναι μεγάλη, με 67 πυροσβέστες, 16 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα, το μηχανοκίνητο τμήμα, καθώς και πέντε ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή επιχειρει και το ρωσικό Beriev. Παράλληλα, έχουν μεταβεί από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.  

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ