Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: H οδική σύνδεση του νομού με το Εθνικό Οδικό Δίκτυο στα...

Αργολίδα: H οδική σύνδεση του νομού με το Εθνικό Οδικό Δίκτυο στα Δερβενάκια πιο κοντά από ποτέ

Tην Τρίτη 6 Ιουνίου 2021 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π. Ε. Αργολίδας  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε την σύμβαση ενός εμβληματικού έργου για την Αργολίδα.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζου , του Βουλευτή Αργολίδας της Ν. Δ. Γιάννη Αδριανού, των αντιπεριφερειαρχών Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και Γιάννη Μαντζούνη, των περιφερειακών συμβούλων Βασίλη Σιδέρη και Αναστάσιου Γανώση, του πρώην νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλου και παραγόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πριν από όλα όμως ο κ. Νίκας  απηύθυνε έκκληση ώστε να εμβολιαστούμε όλοι.

Ανέφερε χαρακτηριστικά :

“Η επικαιροποιηση της μελέτης του έργου σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο 7, μας ταλαιπώρησε, όμως ένα εμβληματικό έργο μπαίνει σε διαδικασία κατασκευής.

Ένα έργο 50 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Εκτιμάμε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν αρχές του 2022″.

Επισήμανε ο κ. Νίκας την σημαντική συμβολή του πρώην νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλου. Σημαντικό είναι το γεγονός πως θα συνδεθεί και το Άργος μέσω του κόμβου των Μυκηνών.

Στην ίδια συνεδρίαση επίσης υπογράφηκε το έργο της Πυροπροστασίας του Αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών άξιας 600.000 ευρώ.

Ακόμη, στην Επίδαυρο θα κατασκευαστεί κόμβος αξίας 500.000 ευρώ, με μελέτη που παρέδωσε ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης.

Επίσης, ο περιφερειάρχης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Πάρνωνα, με σημαντικά έργα για το Άργος, όπως ο Αϊ Γιάννης, η Παναγία Πορτοκαλούσα κ.α.

Υπήρξε αναφορά στην ανακοίνωση της κατασκευής του Ενωσιακού γηπέδου και επίσης έκανε σύντομη ενημέρωση για την Μαρίνα Ναυπλίου. Ο μηχανικός που παρακολουθεί το έργο είπε ότι εκτιμάει ότι θα υπογραφεί μέσα Οκτωβρίου.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ