Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΚορακάκη και Πετρούνιας οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών...

Κορακάκη και Πετρούνιας οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο

Η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που την ελληνική σημαία θα κρατήσουν δύο αθλητές, κατά την είσοδο των αποστολών στο στάδιο κατά την τελετή έναρξης, που ανοίγει πάντα με την ελληνική ομάδα. 

Η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα την επιλογή των δύο Ολυμπιονικών, ακολουθώντας τη σχετική απόφαση της ΔΟΕ στο πλαίσιο της ισότητας των φύλων, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. 

 «Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η ΕΟΕ και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, σε μία ιστορική στιγμή μάλιστα, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη», δήλωσε η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη. 

«Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω την σημαία μας καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί», δήλωσε από την πλευρά του ο Λευτέρης Πετρούνιας, που ευχαρίστησε και εκείνος την ΕΟΕ. «Είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου», συμπλήρωσε ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής. 

Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό:

Σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες!!! Πόσες φορές τα δάκρυα στο βάθρο «μούσκεψαν» το εθνόσημο που βρίσκεται αριστερά, στη θέση της καρδιάς!

Μπαίνοντας στο στάδιο, θα κρατήσω περήφανα τη σημαία μας ψηλά, πολύ ψηλά, όπως της αξίζει!

Η ιστορική αυτή είσοδος στο στάδιο, θα γίνει με τον τεράστιο αθλητή μας στο πλευρό μου @eleftherios_petrounias !

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους ανθρώπους στην Ολυμπιακή Επιτροπή με αξιώνουν να ζήσω και αυτό το όνειρο! Το μόνο που σίγουρα δεν θα καταφέρω όσο βρίσκομαι στον αθλητισμό, είναι να τους εκφράσω απόλυτα την ευγνωμοσύνη μου για όλες αυτές τις στιγμές που έχω ζήσει!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ