Σύγχρονες επεμβάσεις ώμου που διενεργεί ο ορθοπαιδικός χειρουργός άνω άκρου

- Advertisement -

Ο ώμος είναι μία από τις αρθρώσεις του σώματος που πραγματοποιεί πολλές και περίπλοκες κινήσεις. Πλαισιώνεται από πολλούς συνδέσμους και μύες ώστε η κίνηση να είναι σταθερή. Υπάρχουν πολλές αιτίες κατά τις οποίες ο ώμος πονάει. Ο τραυματισμός είναι η πιο συχνή. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι συντηρητικοί τρόποι αντιμετώπισης μπορούν να προλάβουν τις όποιες αρνητικές συνέπειες, χωρίς να χρειαστεί κάποιου είδους χειρουργείο.

- Advertisement -

 

Άλλες φορές, ο ώμος παρουσιάζει τόσο δυσάρεστη και επαναλαμβανόμενη συμπτωματολογία, που αναγκάζει τον ορθοπαιδικό χειρουργό άνω άκρου να συστήσει αρθροσκόπηση ή αρθροπλαστική ανάλογα με την πάθηση, την ηλικία και τον τρόπο ζωής του ασθενούς.

Aρθροσκόπηση ώμου

Σε αντίθεση με τις ανοιχτές επεμβάσεις, η αρθροσκόπηση ώμου είναι ελάχιστα επεμβατική και ξεκίνησε βοηθώντας στη διάγνωση, ενώ στην συνέχεια απέκτησε μεγάλη προσφορά και στην θεραπεία. Η επέμβαση γίνεται με το αρθροσκόπιο, το όργανο που δίνει ολοκληρωμένη εικόνα της άρθρωσης και του προβλήματος έτσι ώστε μετά να εισαχθούν τα όργανα εκείνα τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα που έχει εμφανιστεί στην άρθρωση.

Το κόστος της επέμβασης αυτής εξαρτάται από την τεχνική που χρησιμοποιεί ο χειρουργός, από τα υλικά και την κλινική που θα διενεργηθεί.

Αρθροπλαστική ώμου

Μιλώντας για αρθροπλαστική ώμου, στην ουσία μιλάμε για αντικατάσταση ολόκληρης της άρθρωσης. Συγκεκριμένα ο χειρουργός κάνει αντικατάσταση των αρθρικών επιφανειών της κεφαλής του βραχιονίου οστού και ενδεχομένως της ωμογλήνης. Απαιτείται από τον χειρουργό μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση για τη διενέργειά της. Η αρθροπλαστική μπορεί να είναι ολική και μερική, ανάλογα με τις ενδείξεις. Επιλέγεται στην προχωρημένη αρθρίτιδα, σε περιπτώσεις οστεονέκρωσης κ.α.

Ο ορθοπεδικός Χειρουργός Άνω Άκρου Π. Πάντος βρίσκεται πλάι σας για ό,τι χρειαστείτε.

- Advertisement -

________________