Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΘλίψη προκάλεσε στον αθλητικό κόσμο η είδηση του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή...

Θλίψη προκάλεσε στον αθλητικό κόσμο η είδηση του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Πέτρου Λεβεντάκου

Θλίψη προκάλεσε στον αθλητικό κόσμο της Πάτρας η είδηση του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Πέτρου Λεβεντάκου το πρωί της Τρίτης. 

Ο θρύλος της Παναχαϊκής νοσηλευόταν αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας σε κλινική της Πάτρας.

Ο Πέτρος Λεβεντάκος έφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του, αλλά και το φίλαθλο κόσμο της πόλης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής έγραψε ιστορία στην Α’ Εθνική, με την Παναχαϊκή, τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Εθνικό, σε εποχές που οι συγκεκριμένες ομάδες πραγματοποιούσαν εντυπωσιακές πορείες, αλλά και στο Άργος με τον Παναργειακό το 1980- 1981.

Γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1945 στην Πάτρα και ξεκίνησε την καριέρα του το 1962 από την Παναχαϊκή.Το 1965 πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό Πειραιώς, στον οποίο έμεινε ως το 1971 όταν και επέστρεψε στην ομάδα της Πάτρας.

Το δεύτερο πέρασμά του από την Παναχαϊκή διήρκεσε τέσσερα χρόνια, κατά το οποίο αποτέλεσε μαζί με τους Δαβουρλή, Ρήγα, Στραβοπόδη και πολλούς άλλους, μέλος της μεγάλης ομάδας των κοκκινόμαυρων, η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος την σεζόν 1972-73 και την έξοδο στην Ευρώπη.

Το 1975 αποχωρεί από την Πάτρα και αγωνίζεται για έναν χρόνο στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα που καταλαμβάνει την 5η θέση του Πρωταθλήματος τη σεζόν 1975-76.

Το 1976 συνέχισε την σταδιοδρομία του στην άλλη μεγάλη ομάδα της Πάτρας, τον Α.Π.Σ. Πάτραι, με τον οποίο αγωνίστηκε για 3 χρόνια.

Μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής, ασχολείται με την προπονητική έχοντας περάσει από ομάδες όπως ο Ναυπακτιακός Αστέρας, ο Α.Ο. Κέρκυρα, ο Φωκικός Άμφισσας, ο Α.Π.Σ. Πάτραι, ο Φωστήρας Οβρυάς κ.α.

Τη σεζόν 2008/09 είχε διατελέσει γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, ενώ τελευταία φορά ήταν προπονητής στον Ολυμπιακού Πύργου το 2010.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ