Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΔωρεάν προγράμματα γυμναστικής στο νερό για γυναίκες και παιδιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός...

Δωρεάν προγράμματα γυμναστικής στο νερό για γυναίκες και παιδιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βιβαρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βιβαρίου διοργανώνει δωρεάν προγράμματα γυμναστικής στο νερό για γυναίκες και παιδιά.

Έναρξη προγραμμάτων 5 Ιουλίου 2021 ημέρα Δευτέρα

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται, 3 μέρες της εβδομάδας, σε πισίνα ξενοδοχείου και σε τμήμα παραλίας του πανέμορφου Βιβαρίου μας.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα έχει ως εξής :

Δευτέρα 17:30

Τετάρτη 18:30

Πέμπτη 17:30

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο παρακάτω.

Θα ενημερωθείτε σύντομα για τα δικαιολογητικά εγγραφής, τις ημέρες και τις ώρες, τον κανονισμό λειτουργίας, για τις αιτήσεις αλλά και  για τον απαραίτητο εξοπλισμό της υδρογυμναστικής (Aqua Aerobic) και από την σελίδα του Συλλόγου μας αλλά και στο τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς και σε αφίσες που θα τοιχοκολληθούν σε διάφορα σημεία.

Να επισημάνουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι κάτοικος Βιβαρίου για να λάβει μέρος στο πρόγραμμα αυτό, οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για όλους. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας :   6958411889       

Έφη Πλατή – Λεβειδιώτη

Μία διασκεδαστική άσκηση για όλους.

Το Aqua Aerobic έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και στην Ελλάδα καθώς βοηθά στην απώλεια βάρους, τη μυϊκή ενδυνάμωση και την βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής. Και όλα αυτά, μέσω μίας διασκεδαστικής άσκησης μέσα στο νερό.

Πρόκειται για ομαδικά μαθήματα, τα οποία διαρκούν από 45 έως 60 λεπτά και απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών ενώ ενδείκνυται ακόμη και για παχύσαρκα άτομα, η καρδιά των οποίων δεν πρέπει να καταπονείται.

“Το aqua aerobic είναι μία σύγχρονη και άκρως αποτελεσματική μέθοδος γυμναστικής μέσα στο νερό. Δεν απευθύνεται σε κολυμβητές αλλά σε όσους έχουν τη διάθεση να μπουν μέσα στο νερό και να ασκηθούν”

Τα μαθήματα είναι ομαδικά, γίνονται με τη συνοδεία μουσικής σε θάλασσα και σε ρηχή ή βαθιά πισίνα και περιλαμβάνουν τόσο αερόβιες ασκήσεις, όσο και δυναμικές, με εξοπλισμό ή χωρίς (π.χ. βαράκια για τα χέρια ή/και τα πόδια, λάστιχα αντίστασης, noodles, κ.α.). 

Διαρκούν 45-60’ και για να είναι αποτελεσματικά θα πρέπει να πραγματοποιούνται 3-4 φορές την εβδομάδα.

Όπως κάθε είδους άσκηση – όταν πραγματοποιείται με σωστό τρόπο – πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη δομή και να γίνεται από έμπειρους προπονητές. “Ένα πρόγραμμα aqua aerobic αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια.

Ξεκινάει με την προθέρμανση η οποία διαρκεί 3-4 λεπτά που σκοπός είναι η προετοιμασία του καρδιακού και κυκλοφορικού συστήματος για την άσκηση. Ακολουθεί το κυρίως πρόγραμμα διάρκειας 20-40 λεπτών και έχει ως στόχο τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής και την απώλεια λίπους καθώς και τη μυϊκή ενδυνάμωση των ασκούμενων. Τέλος είναι η αποθεραπεία που διαρκεί 2-3’ για χαλάρωση του μυϊκού συστήματος και την επαναφορά των καρδιακών παλμών στα φυσιολογικά επίπεδα”, αναφέρει η προπονήτρια του συλλόγου μας .

Γιατί να επιλέξει κάποιος το aqua aerobic ως άσκηση;

Το βασικότερο πλεονέκτημα συνίσταται στο γεγονός ότι η παρουσία της άνωσης του νερού καθιστά την άσκηση κατάλληλη για όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Μεγάλα είναι τα οφέλη για τις εγκύους (σ.σ κατόπιν συνεννοήσεως με τον γυναικολόγο τους) , για άτομα που έχουν υποστεί κάποιο τραυματισμό στο παρελθόν και επιθυμούν να διορθώσουν και να βελτιώσουν τυχόν κινητικά προβλήματα, ακόμα και για άτομα παχύσαρκα, η καρδιά των οποίων δεν πρέπει να καταπονείται.

Η απαλλαγή του σώματος από ένα μεγάλο μέρος του βάρους του, εξηγεί η προπονήτρια, δημιουργεί την αίσθηση νευρομυϊκής χαλάρωσης που συμβάλει ιδιαίτερα στην καταπολέμηση του καθημερινού άγχους παρέχοντας ευεξία στους ασκούμενους και τη δυνατότητα εκτέλεσης ποικιλίας ασκήσεων με ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμών.

“Οι μύες αναγκάζονται να εργαστούν πιο σκληρά απ’ ότι στην αερόβια άσκηση στην ξηρά καθώς η αντίσταση που προσφέρει το νερό σε όλη τη διάρκεια της κίνησης σε σύγκριση με αυτή του αέρα είναι πολύ μεγαλύτερη. Έτσι στον ίδιο χρόνο άσκησης έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε όλες τις παραμέτρους της φυσικής μας κατάστασης αλλά και στην καύση θερμίδων. Η θερμιδική κατανάλωση μπορεί να φτάσει έως και τις 500-700 θερμίδες την ώρα”.

Μία ακόμα βασική διαφορά της γυμναστικής μέσα στο νερό είναι η χαμηλή βαρύτητα που υπάρχει η οποία βοηθά να καταπονούνται λιγότερο οι αρθρώσεις και οι μύες και ταυτόχρονα οι παλμοί μέσα στο νερό μειώνονται κατά περίπου 10 το λεπτό. Ως εκ τούτου, με λιγότερο κόπο μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα στο καρδιοαναπνευστικό και μυϊκό σύστημα.

Τέλος, το aqua aerobic “βελτιώνει την ισορροπία και τη στάση του σώματος, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και βοηθάει στην επιβράδυνση των φυσιολογικών λειτουργιών που σχετίζονται με τη γεροντική ηλικία. Αλλά πάνω απ’ όλα η άσκηση στο νερό οδηγεί σε έναν υγιή τρόπο ζωής”.

Διάρκεια μαθημάτων 45-60 λεπτά

Καύση 500-700 θερμίδων την ώρα

Ενδείκνυται 3-4 μαθήματα την εβδομάδα

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ