Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΆργος: Βραδιά αναμνήσεων το μουσικό αφιέρωμα στις "Μεγάλες κυρίες του Ελληνικού πενταγράμμου"...

Άργος: Βραδιά αναμνήσεων το μουσικό αφιέρωμα στις “Μεγάλες κυρίες του Ελληνικού πενταγράμμου” … (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

Οι πολίτες του Άργους και όχι μόνο  το βράδυ της Κυριακής 27 Ιουνίου στην Πλατεία Αγίου Πέτρου, στην εξέδρα δίπλα στο ποταμάκι, απόλαυσαν το αφιέρωμα στις “Μεγάλες κυρίες του Ελληνικού πενταγράμμου” με την Αναστασία Νίνου – Δημητρίου & 5μελή ορχήστρα.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

Aκούστηκαν τραγούδια των μεγάλων κυριών του ελληνικού τραγουδιού, όπως της Τζένης Βάνου, της Πόλυς Πάνου, της Ρίτας Σακελλαρίου, της Βίκυς Μοσχολιού, της Μαρινέλλας, της Δούκισσας, της Χάρις Αλεξίου, της Μαρίκας Νίνου, της Σοφίας Βέμπο, της Σωτηρίας Μπέλλου και πολλών ακόμα.

Εκτός από τα τραγούδια που ακούστηκαν, έγινε και μια σύντομη αφήγηση κάποιων γεγονότων από τη ζωή των ερμηνευτριών από τον Βασίλη Τραϊφόρο (ηθοποιό και συγγραφέα) απόγονο του γνωστού Μίμη Τραϊφόρου.

Την παράσταση παρακολούθησε αρκετός κόσμος και μεταξύ αυτού, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγγος κα.

Η Αναστασία Νίνου Δημητρίου γεννήθηκε στο Άργος. Από 8 ετών διδασκόταν πιάνο και από τα 13 χρόνια συμμετείχε στη χορωδία του Μάνου Διαμαντή. Στα 18 της ξεκίνησε σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο με τον τενόρο Μάνο Μητσάκο και αρίστευσε παίρνοντας πτυχία στην Φούγκα, στην Αντίστιξη, στην Αρμονία, στα παραδοσιακά κρουστά, δίπλωμα στη Μονωδία και ειδικεύσεις σε μουσικοκινητικά προγράμματα, στην ειδική αγωγή και στα παιδαγωγικά.

Παράλληλα τραγουδούσε και συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες του Ελληνικού πενταγράμμου. Μερικοί από αυτούς είναι ο Πουλόπουλος, ο Αντύπας, οι Ζικ Ζακ, ο Πολυκανδριώτης, ο Κουρκούλης, ο Οικονομόπουλος, ο Κιάμος, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πανταζής και ο Πλούταρχος. Το 2009 έλαβε μέρος στο 7ο φεστιβάλ Αλεξάνδρειας με τραγούδι του Χάρη Χαλκίτη και στίχους δικούς της και πήρε το 2ο βραβείο ανάμεσα σε 45 συμμετέχοντες από 22 χώρες.

Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη της σειρά μουσικών παραμυθιών “Η Τσιπούρα η Λενιώ” από τη Χάρτινη Πόλη οπού μετράει ήδη 5 εκδόσεις και βραβεύτηκε το 2019 από τους Έλληνες λογοτέχνες με το πρώτο βραβείο παιδικής ποίησης και μουσικής. Σήμερα κάνει συναυλίες – αφιερώματα στην Αθήνα και μαθήματα μουσικοκινητικής, φωνητικής, ανωτέρων θεωρητικών και αρμονίου σε συνεργασία με ωδεία και σχολεία.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ