Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΑργολίδα: Με επιτυχία ο 13ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος από τον Δήμο Άργους...

Αργολίδα: Με επιτυχία ο 13ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών

Oι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, Μέλος της Ε.Ο.Σ.Α.Μ.Α-Υ. ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης

συνδιοργάνωσαν σήμερα Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 τον 13ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο  με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών και με τη συμμέτοχη του Πολιτιστικού συλλόγου Προσύμνης.

Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στο Δρόμο είχαν συμμετοχή  Περιπατητές, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές. Σημείο εκκίνησης ήταν ο «Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών» και τερματισμός στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους Μυκηνών.

Για τους δρομείς η  απόσταση είναι 8 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή. Υπήρχε σταθμός υδροδοσίας στο 4 ο χλμ. Οι Περιπατητές ακολούθησαν τον αρχαίο δρόμο μήκους 7 χλμ και ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου Προσύμνης Παναγιώτη Ψύχα.

Απονομή επάθλων έγινε με βάση τα υγειονομικά πρωτοκόλλα που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς και αθλητές πήραν αναμνηστικό μετάλλιο και όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση , δίπλωμα συμμετοχής.
Απονομή κυπέλων έγινε με βάση την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ στους 3 πρώτους άντρες και στις 3 πρώτες γυναίκες

Στον 13ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο υπήρξε υποστήριξη από το 1ο Σύστημα Προσκόπων. Οι αγώνες καλύφθηκαν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Άργους με κάλυψη από γιατρό Καρδιολόγο και ΦΙΛΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Στο τέλος των αγώνων υπήρχαν μουσικές επιλογές από Dj και παραδοσιακό γεύμα με συνοδεία κρασιού.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ