Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ66 μαθητές και μαθήτριες από το 3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου παρουσιάζουν φωτογραφική έκθεση 

66 μαθητές και μαθήτριες από το 3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου παρουσιάζουν φωτογραφική έκθεση 

“Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου” Πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» Ναύπλιο, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 Πλατεία Εθνοσυνέλευσης

Είσοδος: ελεύθερη

66 μαθητές και μαθήτριες από το 3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου παρουσιάζουν φωτογραφική έκθεση την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 από τις 10:30  μέχρι τις 20:30 στην Πλατεία Εθνοσυνέλευσης.

Οι μαθητές συμμετείχαν στο θεατροπαιδαγωγικό – φωτογραφικό εργαστήρι “Κλικ – Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου”  Με αφορμή τα δικαιώματα του παιδιού και το βιβλίο “Μονόλογοι σε Καραντίνα” με κείμενα εφήβων προσφύγων που έγραψαν για την εμπειρία του εγκλεισμού, οι μαθητές προβληματίζονται, οραματίζονται και φωτογραφίζουν τον κόσμο όπως τον δικαιούμαστε.  Έναν κόσμο που μας χωρά όλους.  Τα εργαστήρια διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος “Κι αν ήσουν εσύ;”

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για έκτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Δείτε περισσότερα εδώ

Εμψύχωση: οι θεατροπαιδαγωγοί Χριστίνα Κρίθαρη, Θάνος Φλούλης.

Συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί: Εύα Δημητριάδου, Ελένη Καμάρα, Ελένη Μπαστούνη, Χρύσα Σαββάκη, Βασιλική Τράκα

Συντονισμός: Κατερίνα Αλεξιάδη, Περιφερειακή Συντονίστρια Νότιας Ελλάδας και Νησιών Αιγαίου προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;»

Δέσποινα Μιτσιάλη, Βοηθός Περιφερειακή Συντονίστρια Νότιας Ελλάδας και Νησιών Αιγαίου προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;»

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Πληροφορίες.:  6948192570 – 2106541600 / info@theatroedu.gr

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν φωτογραφίες και κείμενα των μαθητών, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, και να ακούσουν ηχογραφημένα αποσπάσματα από το βιβλίο «μονόλογοι σε καραντίνα»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ