Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟρκίστηκαν οι νέοι Υπαστυνόμοι Β΄ της Ελληνικής Αστυνομίας, σε τελετή στη Σχολή...

Ορκίστηκαν οι νέοι Υπαστυνόμοι Β΄ της Ελληνικής Αστυνομίας, σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι (126) νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18 Ιουνίου 2021, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη – Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο και από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Αστυνόμο Β΄ Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής κ. Απόστολος Αβδελλάς, ως εκπρόσωπος του κόμματος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ», ο βουλευτής κ. Χρήστος Σπίρτζης, ως εκπρόσωπος του κόμματος «ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»,

η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα, ως εκπρόσωπος του Γραμματέα του κόμματος «ΜΕΡΑ 25», ο βουλευτής του κόμματος «Νέα Δημοκρατία» και Επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του «ΚΙΝ.ΑΛ.» κ. Δημήτριος Μάτζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Αθανάσιος Αυγερινός και ο Δήμαρχος του Δήμου Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός.

Παρέστησαν επίσης ο Αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α., ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Υποναύαρχος Βασίλειος Γκούμας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Υποπτέραρχος Πέτρος Χατζίρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α., ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης και ο Αντιναύαρχος Νικόλαος Ισακόγλου, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ακόμα, ο Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διαχείρισης – Τεχνικής Υποστήριξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Παντελής, καθώς και οι Διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Επιπλέον, παραβρέθηκε ο κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος επίτιμος Αρχηγός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων, καθώς και συγγενείς και οικείοι των νέων Αξιωματικών.

Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Τζουβάνας ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας προσέφερε συμβολικό δώρο στην Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως ένδειξη σεβασμού για την ύψιστη τιμή που προσέδωσε με την παρουσία της στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το απόγευμα τις 17ης Ιουνίου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Σχολή Αξιωματικών απένειμε τα πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους, ενώ παράλληλα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Την τελετή απονομής πτυχίων τίμησαν με την παρουσία τους, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Δημήτριος Μπακόλας, ενώ παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας,

Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, o Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Τζουβάνας, η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας.

Σημειώνεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων. Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.

Οι εξερχόμενοι της Σχολής Υπαστυνόμοι Β’, Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς τους στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ