Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΔημητσάνα: Με τιμές τα οστά του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Πάτρα...

Δημητσάνα: Με τιμές τα οστά του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Πάτρα για τα 200 χρόνια… (ΦΩΤΟ)

Την 11η Ιουνίου 2021 με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου και την συναίνεση του οικείου Ιεράρχου μας Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, η ορειχάλκινη λάρνακα με τα οστά του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού, που φυλάσσεται στην Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Δημητσάνας, μετεφέρθη στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών με όλο τον σεβασμό και τις αρμόζουσες τιμές συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, αξιωματούχων του Στρατού, της Αστυνομίας, των αρχών της τοπικής κοινωνίας και Δημητσανιτών.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος επραγματοποίησε σπουδαίες θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 χρόνων από την έναρξη του Αγώνα της Παλιγγενεσίας.

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου ή λάρνακα με τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού μετεφέρθη στην Δημητσάνα με ειδικό στρατιωτικό όχημα της Στρατονομίας συνοδεία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, του Υποστρατήγου κ. Λεωνίδα Γιοβάννη και ανωτέρων αξιωματικών του Στρατού και της Αστυνομίας.



Την πομπή στην πλατεία της Αγίας Κυριακής ανέμεναν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου κ. Ιερεμία π. Ιάκωβος Κανάκης Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, τοπικοί φορείς και κάτοικοι της πόλης.

Προ του ανδριάντος του Εθνοιερομάρτυρος Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος μετά των παρισταμένων κληρικών έψαλαν τρισάγιο.

Ακολούθως νέοι και νέες του τόπου εχόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Τέλος η λάρνακα μετεφέρθη στην Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη και ετοποθετήθη στο ξύλινο βάθρο της, ο δε Μητροπολίτης ανέπεμψε δέηση.

Η όλη τελετή έκλεισε με παράθεση γεύματος από την Αντιπρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης κ. Ιωάννα Γιανναροπούλου προς τους επισήμους, σε εστιατόριο της περιοχής.

Εκ της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Δημητσάνας.

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ