Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΓκιόλας στη Βουλή: "Απομονωμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο - γκιλοτίνα των...

Γκιόλας στη Βουλή: “Απομονωμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο – γκιλοτίνα των Εργασιακών Δικαιωμάτων”

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να «προστατεύσει» τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας τόνισε το πλήθος των φορέων που τάχθηκαν εναντίον του νομοσχεδίου μαζί με σύσσωμη την Αντιπολίτευση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ωμά και σαρκαστικά προκαλεί τους εργαζόμενους με νεοκοπίες όπως η αμοιβή με ρεπό και η ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου.

Κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας καταργούνται με βάναυσο τρόπο στερώντας έτσι στοιχειώδεις δραστηριότητες και ενδιαφέροντα. Καταστρέφει τη ζωή των απλών ανθρώπων.

Αυξάνει το όριο των υπερωριών δίνοντας την ευχέρεια στους εργοδότες για μείωση των μισθών και ταυτόχρονη αύξηση της ανεργίας, εξωθώντας τους νέους στο brain drain.


Καθιερώνει την Κυριακάτικη εργασία σκλαβώνοντας κυριολεκτικά όσους υποχρεώνονται να εργαστούν τη μόνη ημέρα που θα έπρεπε να αφιερώνεται στην ξεκούραση και την οικογένεια.


Απαγορεύει ουσιαστικά την απεργία με εφευρέσεις εισάγοντας ποσοστό 1/3 για απόδοση εργασίας που σημαίνει μεγαλύτερο αριθμό απαιτούμενων εργαζομένων (που θα υπερβαίνουν το 1/3).


Ηχεί ως υπέρτατη ειρωνεία για τον κόσμο του μόχθου η αναγγελία του Πρωθυπουργού της ελίτ:


“Να έχουμε περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα εργασίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας”.


Παρακολουθήστε την ομιλία του Γιάννη Γκιόλα εδώ:

https://youtu.be/AGvKdzs2me8

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ